Resurs Bank
menu

Ett privatlån för dig

Höj ditt lån
Samla dina lån
Till betalförsäkring

Frågor om privatlån

Vad är ett privatlån?

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Det innebär att du som låntagare inte behöver lämna pant, i form av en bostad eller ett fordon, för att få låna. Med ett privatlån är du fri att göra vad du vill med pengarna. Du kan till exempel ansöka om ett privatlån när du vill renovera hemma, köpa en båt eller något helt annat.

Hos Resurs kan du låna upp till 400 000 kr utan säkerhet, med upp till 15 års återbetalningstid. Du ansöker online och förbinder dig inte till något. När vi har behandlat och beviljat din ansökan kan du enkelt signera avtalet med BankID och har vanligtvis pengarna på kontot inom 1-3 bankdagar.

Skillnad på privatlån och blancolån?

Det är ingen skillnad på ett privatlån och ett blancolån. Båda är ett lån utan säkerhet, vilket innebär att det inte finns något som vilar som säkerhet i lånet om du av någon anledningen inte skulle kunna betala tillbaka.

Privatlån med bra ränta?

Vi erbjuder privatlån utan säkerhet och med god ränta. Vilken ränta du får bestäms efter att vi har behandlat din ansökan och tagit en kreditupplysning. För att se din ungefärliga månadskostnad kan du ta hjälp av vår kalkylator.

Vad krävs för att få ett privatlån?

För att du ska få ditt privatlån beviljat hos oss måste du fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 140 000 kr om året. Vi kontrollerar därefter din betalningsförmåga genom att ta en kreditupplysning. Är du långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kan du tyvärr inte ansöka om ett privatlån.

Hur stort privatlån kan jag få?

Vi erbjuder privatlån upp till 400 000 kr, men exakt hur mycket du får låna beror på flera faktorer.

Kan jag höja ett befintligt privatlån?

Är du redan lånekund hos oss och vill höja ditt privatlån så fyller du i en ny låneansökan. Du får då logga in med BankID och fylla i det belopp du vill höja ditt lån med. Beviljar vi höjningen löser vi ditt befintliga lån och betalar ut mellanskillnaden.

Vad innebär medsökande på lån?

Lån med medsökande innebär att du ansöker om ett privatlån tillsammans med en annan person. Det är större chans att få lånet beviljat om ni är två som ansöker. En person blir då huvudsökande och den andra medsökande. För oss på Resurs betyder det att säkerheten ökar och vi kan ge dig bättre lånevillkor.