Resurs Bank
menu

Teckna försäkring hos Resurs

Mer om försäkring

Varför teckna en försäkring?

Fördelen med att teckna en försäkring är att den kan hjälpa dig rent ekonomiskt vid oförutsedda händelser, något som annars kan komma att bli väldigt dyrt.

Tecknar du till exempel Resurs Utgiftsskydd kan du få ekonomisk ersättning, så att du kan betala dina räkningar, om du skulle bli sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. Du får även ekonomisk ersättning med Resurs Betalförsäkring som innebär att försäkringen kan ersätta månadskostnaden för ditt lån eller din kredit i upp till 12 månader om du skulle bli sjukskriven, ofrivilligt arbetslös, inlagd på sjukhus eller gå bort till följd av en olycka. En försäkring kan helt enkelt hjälpa dig rent ekonomiskt om livet tar en oväntad vändning.

Vilka försäkringar erbjuder Resurs?

Du som är befintlig kund hos oss har möjlighet att teckna nedan försäkringar.

Betalförsäkring
Försäkringen kan ge dig ersättning om du som tillsvidareanställd skulle bli sjukskriven, inlagd på sjukhus eller ofrivilligt arbetslös, men även om du skulle gå bort till följd av en olycka. Försäkringen förutsätter att du är kund hos oss och ersättningen motsvarar den kostnad som du har för ditt lån eller din kredit varje månad.

Utgiftsskydd
Försäkringen kan ge dig ersättning, så att du som tillsvidareanställd kan fortsätta betala dina räkningar, om du skulle bli sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. Eller, om du som pensionär skulle bli inlagd på sjukhus. För att teckna försäkringen behöver du vara kund hos oss och ersättningen motsvarar det belopp som du har valt att försäkra.

Vilka försäkringar behöver jag?

Om du är bosatt i Sverige finns det en del försäkringar som du behöver ha, men sen finns det även försäkringar som är bra att ha. I Sverige är det till exempel lag på att du som bilägare ska ha en trafikförsäkring och ibland behövs även en halv- eller helförsäkring på bilen. Det är även nödvändigt med en hemförsäkring och du som har barn bör ha en barnförsäkring. I vissa fall kan en livförsäkring vara nödvändig och om har du djur bör även de vara försäkrade. Likaså om du har fritidshus, båt eller bil.

Sen finns det försäkringar som kan vara bra att ha om något oförutsett skulle hända, till exempel om du skulle bli sjukskriven eller ofrivilligt arbetslös. Det är i dessa oväntade lägen som det kan kännas tryggt att ha ett utgiftsskydd eller en betalförsäkring som kan ge dig ersättning när oturen är framme.

Till frågor och svar