Resurs Society

Här på Resurs Society vill vi berätta för dig hur vi tar ansvar och vill bidra till balans i ditt liv och i din vardag. Vi vill ge dig kunskap, inspiration och verktyg som skapar möjligheter att få kontroll över din privatekonomi! Ta del av vår interaktiva utbildning My Economy och utforska innehåll inom t.ex. sparande, lån, försäkringar, budget, och köp på avbetalning. Med andra ord – ta kontroll över just din ekonomi!

Missa inte vår ekonomiskola

Ta kontroll över din ekonomi med vår digitala och interaktiva utbildning. Utforska innehåll om olika typer av lån, långsiktigt sparande och lär dig hur du sätter upp en budget. Dessutom får du kunskap om försäkringar och hur köp på avbetalning fungerar.

Ta del av våra artiklar

Här på Society tar vi fram artiklar som ger svar på aktuella samhällsfrågor eller som rör förändringar på marknaden. Vi vill att du ska känna dig påläst och trygg i vad som händer i omvärlden. Med artiklarna vill vi berätta för dig hur vi ser på plånboken, livet, branschen och vårt samhälle – och framför allt hur vi vill förändra allt detta i en positiv och mer ansvarsfull riktning.

För dig

Konsumera och låna "smart"

Unga och ekonomi

Hur mycket ska man spara varje månad?

Insikter om konsumenten

Vi vill vara banken som vet hur det känns och för att vara det behöver vi ha förståelse. Därför har vi tagit fram en nordisk konsumentundersökning för att skapa insikter och lärdomar.

Är vi redo att konsumera mer cirkulärt? Det är frågan vi ställer oss i vår senaste rapport. För ett mer hållbart samhälle behöver vi förändra hur vi konsumerar. Abonnemangstjänster, där produkter återanvänds, är ett cirkulärt sätt att konsumera på och precis det handlar Resurs Consumer report 2022 om. Ta del av rapporten.

Andra initiativ som vi stöttar

Shoppa lagom

Resurs stöttar Shoppa Lagom, ett initiativ startat av Alektum. Initiativet hjälper människor att hitta balans i sin plånbok och privatekonomi i syfte att minska överskuldsättningen i samhället. På Shoppalagom.se hittar du råd, tips och verktyg för hur du kan undvika att hamna i en skuldfälla och fokusera på att behålla sunda shoppingvanor.

Till Shoppa lagom

Pengapeppen

Resurs är även med och stöttar Pengapeppen som är ett intiativ som riktar sig till föräldrar som vill prata om pengar med sina barn. I och med att barn och unga säger sig ha svårt att förklara pengars värde ökar risken för framtida ekonomiska bekymmer. Därför finns pengapeppen.se med stöttning och gör tröskeln, för samtal om pengar med sina barn, lite lägre.

Till Pengapeppen
Stäng