Vi hjälper dig låna pengar. Upp till 400 000 kr utan säkerhet och med bra ränta, oavsett om du behöver låna för att renovera, köpa ny bil eller boka din drömresa.

Höj ditt lönHöj ditt lön

Vill du höja ditt lån?

Du som redan har ett privatlån hos oss har möjlighet att höja ditt lån. Här kan du få reda på mer om hur det går till när du vill höja ditt lån.

Försäkra ditt lån om något oförutsett skulle hända

När du tecknar en betalförsäkring på ditt befintliga lån så ersätter vi lånets räntekostnad och amortering i upp till 12 månader om du skulle bli:

  • Sjukskriven
  • Ofrivilligt arbetslös
  • Inlagd på sjukhus

Så fungerar det att låna pengar

Hur går det till att låna pengar?

Hos oss kan du låna pengar genom att ansöka online, via post eller ringa till vår kundservice. Det är gratis och du förbinder dig inte till något. När vi har behandlat din ansökan kan du signera avtalet med BankID eller skriva under det hemma i lugn och ro. Pengarna sätts in på ditt konto inom 1-3 dagar efter att du signerat avtalet.

Vad krävs för att jag ska få låna pengar?

Det är viktigt för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån, därför måste du som kund ha fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 100 000 kr om året. Vi kontrollerar därefter din betalningsförmåga genom att ta en kreditupplysning. Är du långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kommer din ansökan inte att godkännas.

Vilken ränta får jag när jag lånar pengar?

Vilken ränta du får beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Den exakta räntan får du besked om först efter att du skickat in en låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning. Vi använder oss både av rörlig och individuell ränta.

  • Lånebelopp: 10 000–400 000 kr
  • Rörlig ränta: 4,21–19,14 %
  • Återbetalningstid: 1-15 år

Kan jag höja ett befintligt lån?

Är du kund och vill höja ditt lån så fyller du i en ny låneansökan där du anger det totala lånebeloppet efter höjningen. Totalbeloppet utgörs alltså av ditt existerande lån plus summan du vill höja lånet med. Beviljar vi höjningen löser vi ditt befintliga lån och betalar ut mellanskillnaden så fort vi kan.

Vad kostar det att låna pengar hos Resurs Bank?

Hur mycket ditt lån kommer att kosta varje månad beror på: räntan, hur stort lånet är och vilken återbetalningstid du har valt. Ta hjälp av vår lånekalkylator för att räkna ut din ungefärliga månadskostnad. Du ändrar själv lånebelopp och återbetalningstid och ser där vad lånet kommer att kosta.

Betalförsäkring – vad är det?

Blir du arbetslös eller sjukskriven under en längre period kan det vara smart att ha en betalförsäkring. Då är lånet skyddat och vi står för lånets månadskostnad i upp till 12 månader, så att din ekonomi inte blir lidande. Försäkringen gäller om du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven eller inlagd på sjukhus.

Lån med medsökande, vad innebär det?

Lånar du pengar tillsammans med någon har du större chans att få lånet beviljat. En person blir då huvudsökande och den andra medsökande. Som bank betyder det att säkerheten ökar och vi kan ge dig bättre lånevillkor.

Vad innebär fullmakt?

Om du ansöker om privatlån och önskar lösa lån eller har får ett lösenkrav så behöver du fylla i en fullmakt samt tillhandahålla lösenuppgifter till din bank. Detta görs i samband med att du ansöker om lån via webben, men du kan även skicka in din lösenfullmakt via post. Detta gör du genom att skriva ut blanketten Fullmakt för lösen av kredit och skicka in till Resurs Bank.

Något du undrar över?

Låt vår kundservice hjälpa dig eller sök bland vanliga frågor.

Blanketter och information

Villkor
Information