Låna pengar till det du behöver

Behöver du låna pengar? Oavsett om du behöver låna för att renovera din bostad, köpa ny bil eller något annat, så hjälper vi dig.

  • Låna upp till 500 000 kr
  • Låna utan säkerhet och med bra ränta
  • Pengarna på kontot inom 1-3 dagar

Låna pengar online

Hos oss kan du låna pengar genom att ansöka online. Det är gratis och du förbinder dig inte till något. När vi har behandlat din ansökan kan du enkelt signera avtalet med BankID. Pengarna sätts sen in på ditt konto inom 1-3 dagar efter att du signerat avtalet.

Vad krävs för att låna pengar?

Det är viktigt för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån. Därför kontrollerar vi din betalningsförmåga. För att låna pengar hos oss krävs det att du uppfyller vissa krav.

  • Du behöver ha fyllt 20 år
  • En fast inkomst på minst 240 000 kr om året
  • Ingen betalningsanmärkning sedan tidigare eller vara långtidssjukskriven

Ange önskat lånebelopp

Loading...

Låna pengar till renovering

Vill du renovera din bostad? Oavsett om du vill låna pengar till att renovera ditt kök, fräscha upp ditt badrum eller bygga ett vackert trädäck, så finns vi här för att möta dina behov. Du väljer själv vad du vill lägga dina lånade pengar på.

Låna till renovering

Låna pengar till solceller

Funderar du på att investera i solceller eller bergvärme? Att satsa på förnybar energi är något som både du och miljön tjänar på. Därför vill vi på Resurs göra det enkelt för dig att ta hållbara beslut.

Vi erbjuder gröna lån, som innebär att du får en ränterabatt när du väljer att låna pengar till en grön omställning. Har du redan investerat i förnybar energi de senaste 12 månaderna kan du göra en ansökan i efterhand.

Ta del av gröna lån

Frågor om att låna pengar

Hos oss kan du ansöka om att låna pengar upp till 500 000 kr. Exakt hur mycket just du kan låna beror sen på olika faktorer. När du vill låna pengar hos oss gör vi en kreditupplysning på dig för att se hur din betalningsförmåga ser ut. När vi bedömer din kreditvärdighet tittar vi bland annat på dina inkomster, utgifter och tillgängliga medel. Vi tittar även på dina personliga förutsättningar och din livssituation. För oss på Resurs är det viktigt att du har råd med lånet, därför är det individuellt hur mycket pengar en person kan låna. 


Det är viktig för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån, därför måste du som kund ha fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 240 000 kr om året. Vi kontrollerar därefter din betalningsförmåga genom att ta en kreditupplysning. Är du långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kommer din ansökan inte att godkännas.


Hur mycket ditt lån kommer att kosta varje månad beror på olika faktorer så som räntan, hur stort lånet är och vilken återbetalningstid du har valt. Ta hjälp av vår lånekalkylator för att räkna ut din ungefärliga månadskostnad. Du ändrar själv lånebelopp och återbetalningstid och får därefter en uppskattning av vad lånet kommer att kosta.


Vilken ränta du får när ansöker om att låna pengar hos oss beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Den exakta räntan får du besked om först efter att du skickat in en låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning. Vi på Resurs använder oss av både rörlig och individuell ränta, där den rörliga räntan är mellan 6,45% - 15,65%.


Ja, det kan du. Har du ett befintligt lån går det bra att ansöka om en höjning. Om höjningen beviljas löser vi ditt befintliga lån och betalar ut mellanskillnaden till dig.


Om du vill låna pengar och önskar att lösa lån eller får ett lösenkrav så behöver du fylla i en fullmakt samt tillhandahålla lösenuppgifter till din bank. Detta görs i samband med att du ansöker om lån via webben, men du kan även skicka in din lösenfullmakt via post. Detta gör du genom att skriva ut blanketten Fullmakt för lösen av kredit och skicka in till oss på Resurs.


Om du ansöker om ett lån tillsammans med någon har du större chans att få lånet beviljat. En person blir då huvudsökande och den andra medsökande. Då har båda parter ett solidariskt betalningsansvar för lånet och som bank betyder det att säkerheten ökar och vi kan ge dig bättre lånevillkor.


Blir du arbetslös eller sjukskriven under en längre period kan det vara smart att ha en betalförsäkring. Då är ditt lån skyddat och vi på Resurs står för lånets månadskostnad i upp till 12 månader, så att din ekonomi inte blir lidande. Försäkringen gäller om du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven eller inlagd på sjukhus.


Sänk dina månadskostnader

Har du lån och krediter både här och där? Det kan bli dyrt och krångligt att hålla reda på alla räntor, räkningar och avgifter varje månad. Det kan också innebära att du betalar mer än du behöver på grund av varierande räntor och fasta avgifter. Ta reda på hur du kan sänka dina månadskostnader genom att samla dina lån.

Samla dina lån

Formulär

Villkor

Information