Resurs Bank
menu

Låna pengar

Låna till bil
Låna till renovering
Teckna betalförsäkring
Ta del av gröna lån

Frågor om att låna pengar

Hur mycket får jag låna?

Hos oss kan du ansöka om att låna pengar upp till 300 000 kr. Exakt hur mycket just du kan låna beror sen på olika faktorer. När du vill låna pengar hos oss gör vi en kreditupplysning på dig för att se hur din betalningsförmåga ser ut. När vi bedömer din kreditvärdighet tittar vi bland annat på dina inkomster, utgifter och tillgängliga medel. Vi tittar även på dina personliga förutsättningar och din livssituation. För oss på Resurs är det viktigt att du har råd med lånet, därför är det individuellt hur mycket pengar en person kan låna. 

Vem får låna pengar?

Det är viktig för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån, därför måste du som kund ha fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 240 000 kr om året. Vi kontrollerar därefter din betalningsförmåga genom att ta en kreditupplysning. Är du långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kommer din ansökan inte att godkännas.

Vad kostar lånet?

Hur mycket ditt lån kommer att kosta varje månad beror på olika faktorer så som räntan, hur stort lånet är och vilken återbetalningstid du har valt. Ta hjälp av vår lånekalkylator för att räkna ut din ungefärliga månadskostnad. Du ändrar själv lånebelopp och återbetalningstid och får därefter en uppskattning av vad lånet kommer att kosta.

Vad får jag för ränta på lånet?

Vilken ränta du får när ansöker om att låna pengar hos oss beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Den exakta räntan får du besked om först efter att du skickat in en låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning. Vi på Resurs använder oss av både rörlig och individuell ränta, där den rörliga räntan är mellan 6,95%–15,65%.

Kan jag höja mitt befintliga lån?

Ja, det kan du. Har du ett befintligt lån går det bra att ansöka om en höjning. Om höjningen beviljas löser vi ditt befintliga lån och betalar ut mellanskillnaden till dig.

Vad innebär fullmakt?

Om du vill låna pengar och önskar att lösa lån eller får ett lösenkrav så behöver du fylla i en fullmakt samt tillhandahålla lösenuppgifter till din bank. Detta görs i samband med att du ansöker om lån via webben, men du kan även skicka in din lösenfullmakt via post. Detta gör du genom att skriva ut blanketten Fullmakt för lösen av kredit och skicka in till oss på Resurs.

Lån med medsökande, vad innebär det?

Om du ansöker om ett lån tillsammans med någon har du större chans att få lånet beviljat. En person blir då huvudsökande och den andra medsökande. Då har båda parter ett solidariskt betalningsansvar för lånet och som bank betyder det att säkerheten ökar och vi kan ge dig bättre lånevillkor.

Varför bör jag teckna en betalförsäkring när jag ska låna pengar?

Blir du ofrivilligt arbetslös, sjukskriven eller inlagd på sjukhus kan det vara smart att ha en betalförsäkring. Då står försäkringen för lånets månadskostnad i upp till 12 månader.

Samla dina lån