Låna pengar till det du behöver

Låna upp till 500 000 kr, tryggt och utan säkerhet med bra ränta. Oavsett om du behöver låna för att renovera, köpa ny bil eller boka din drömresa så hjälper vi dig.

Hur mycket får jag låna?

Ta reda på vad ditt lån skulle kosta dig per månad. Du måste ha fast inkomst och vara fri från betalningsanmärkning.

Låna pengar direkt!

Hos oss får du snabbt reda på om ditt lån blivit beviljat eller ej. Du väljer sedan själv om du vill ta lånet eller ej.

Vill du höja ditt lån?

Logga in här och ange önskat belopp så får du samtidigt reda på vad ditt nya lån skulle kosta per månad?

Ange hur mycket du skulle vilja låna
Välj belopp mellan 10 000 och 500 000 kr
Välj återbetalningstid
1 239 krMånadsbelopp
8,77 %Effektiv ränta*
10 år
1 441 krMånadsbelopp
8,80 %Effektiv ränta*
8 år
1 782 krMånadsbelopp
8,86 %Effektiv ränta*
6 år
2 058 krMånadsbelopp
8,89 %Effektiv ränta*
5 år
2 474 krMånadsbelopp
8,94 %Effektiv ränta*
4 år

*Exempel på ränta. Din individuella ränta visas först på din offert när ansökan är komplett ifylld och slutförd. Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 7,98 % och 8 års återbetalningstid uppgår den effektiva räntan till 8,80 %. I exemplet ingår administrationsavgift om 19 kr per månad och uppläggningsavgift om 399 kr. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1 441 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 138 282 kr fördelat på 96 avbetalningar. Exemplet, som är beräknat 2021-10-22, förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning till närmaste högre krona tillämpas. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets allmänna råd om konsumentkrediter.

Låna Pengar - Resurs BankLåna Pengar - Resurs Bank

Samla dina lån och krediter hos oss och spara pengar!

Har du lån och krediter både här och där? Det kan bli dyrt och krångligt att hålla reda på alla räntor, räkningar och avgifter varje månad. Det kan också innebära att du betalar mer än du behöver på grund av varierande räntor och fasta avgifter. Ta reda på hur du kan samla alla dina lån och krediter hos oss och du kan spara tusenlappar varje månad.

Försäkra ditt lån om något oförutsett skulle hända

När du tecknar en betalförsäkring på ditt befintliga lån så ersätter vi lånets räntekostnad och amortering i upp till 12 månader om du skulle bli:

  • Sjukskriven
  • Ofrivilligt arbetslös
  • Inlagd på sjukhus

Så fungerar det att låna pengar

Hur går det till att låna pengar?

Hos oss kan du låna pengar genom att ansöka online, via post eller ringa till vår kundservice. Det är gratis och du förbinder dig inte till något. När vi har behandlat din ansökan kan du signera avtalet med BankID eller skriva under det hemma i lugn och ro. Pengarna sätts in på ditt konto inom 1-3 dagar efter att du signerat avtalet.

Vad krävs för att jag ska få låna pengar?

Det är viktigt för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån, därför måste du som kund ha fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 100 000 kr om året. Vi kontrollerar därefter din betalningsförmåga genom att ta en kreditupplysning. Är du långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kommer din ansökan inte att godkännas.

Vilken ränta får jag när jag lånar pengar?

Vilken ränta du får beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Den exakta räntan får du besked om först efter att du skickat in en låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning. Vi använder oss både av rörlig, individuell ränta.

  • Lånebelopp: 10 000–500 000 kr
  • Rörlig ränta: 4,22–15,15 %
  • Återbetalningstid: 1-15 år

Kan jag höja ett befintligt lån?

Har du ett befintligt lån går det bra att ansöka om en höjning. Om höjningen beviljas löser vi ditt befintliga lån och betalar ut mellanskillnaden till dig. Läs mer om hur du kan höja ditt befintliga lån och ansök.

Vad kostar det att låna pengar hos Resurs Bank?

Hur mycket ditt lån kommer att kosta varje månad beror på: räntan, hur stort lånet är och vilken återbetalningstid du har valt. Ta hjälp av vår lånekalkylator för att räkna ut din ungefärliga månadskostnad. Du ändrar själv lånebelopp och återbetalningstid och ser där en uppskattning av vad lånet kommer att kosta.

Betalförsäkring – vad är det?

Blir du arbetslös eller sjukskriven under en längre period kan det vara smart att ha en betalförsäkring. Då är lånet skyddat och vi står för lånets månadskostnad i upp till 12 månader, så att din ekonomi inte blir lidande. Försäkringen gäller om du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven eller inlagd på sjukhus.

Lån med medsökande, vad innebär det?

Lånar du pengar tillsammans med någon har du större chans att få lånet beviljat. En person blir då huvudsökande och den andra medsökande. Som bank betyder det att säkerheten ökar och vi kan ge dig bättre lånevillkor.

Vad innebär fullmakt?

Om du ansöker om privatlån och önskar lösa lån eller har får ett lösenkrav så behöver du fylla i en fullmakt samt tillhandahålla lösenuppgifter till din bank. Detta görs i samband med att du ansöker om lån via webben, men du kan även skicka in din lösenfullmakt via post. Detta gör du genom att skriva ut blanketten Fullmakt för lösen av kredit och skicka in till Resurs Bank.

Något du undrar över?

Sök bland våra vanligaste frågor eller låt vår kundservice hjälpa dig.

Formulär
Villkor
Information