Vi hjälper dig att höja ditt lån

Du som redan har ett privatlån hos oss har möjlighet att höja ditt befintliga lån. När du ansöker om ett nytt högre lån löser vi ditt befintliga lån och betalar ut mellanskillnaden. Som kund hos oss kan du även få erbjudande om att höja ditt lån via Mina Sidor. Logga gärna in eller läs mer om hur det fungerar och ansök direkt.

Höj ditt lån direkt i 3 enkla steg

  1. Ansök om det totala lånebeloppet efter höjningen
  2. Signera avtalet med BankID
  3. Pengarna betalas ut inom 1-3 bankdagar

Så här fungerar det att höja lån

Så höjer du ditt lån

Om du vill höja ditt lån så gör du en ny låneansökan där du anger det totala lånebeloppet efter höjningen. Totalbeloppet utgörs alltså av ditt existerande lån plus summan du vill höja lånet med.

Säg att du redan har ett lån på 40 000 kr och vill höja det med ytterligare 60 000 kr – då ska du ansöka om 100 000 kr.

Vi tar det nya lånebeloppet på 100 000 kr minus det gamla lånebeloppet på 40 000 kr och betalar ut 60 000 kr till ditt bankkonto. Vi löser helt enkelt ditt tidigare lån och betalar ut mellanskillnaden.

Vad krävs för att jag ska få ett högre lån?

För att få ansöka om att höja ditt existerande lån behöver du ha en tillsvidareanställning och en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Du får inte vara långtidssjukskriven eller ha en betalningsanmärkning. Du måste också ha genomfört minst fyra månadsinbetalningar enligt planen för ditt befintliga lån innan du kan ansöka om en höjning.

För att vara säkra på att du klarar av att betala för ett högre lån gör vi en ny kreditprövning där vi bedömer din nuvarande ekonomi. Räntan på det nya lånet kan därför ändras om din ekonomiska situation också har gjort det. Är din situation densamma kan vi oftast bevilja ett högre lån.

Personligt erbjudande om att höja ditt lån

Är du redan kund hos oss på Resurs Bank kan du få erbjudande om att höja ditt lån via Mina Sidor. Ett sådant erbjudande kan du få om du har följt din återbetalningsplan i minst sex månader. Logga in med BankID och se om du har fått ett personligt erbjudande. Här hittar du även information om din aktuella ränta och din nuvarande månadskostnad.

Kolla om du har ett erbjudande

Har du frågor?

Låt vår kundservice hjälpa dig eller sök bland vanliga frågor.

Blanketter och information

Villkor
Information