Vi hjälper dig att höja ditt lån

Du som redan har ett privatlån hos oss har möjlighet att höja ditt befintliga lån. När du ansöker om ett nytt högre lån löser vi ditt befintliga lån och betalar ut mellanskillnaden. Som kund hos oss kan du även få erbjudande om att höja ditt lån via Mina Sidor. Logga gärna in eller läs mer om hur det fungerar och ansök direkt.

Höj ditt lån direkt i 3 enkla steg

  1. Ansök om det belopp du vill höja ditt lån med
  2. Signera avtalet med BankID
  3. Pengarna betalas ut inom 1-3 bankdagar
Ta reda på vad det skulle kosta om du ökar på ditt lån
Välj återbetalningstid
1 239 krMånadsbelopp
8,77 %Effektiv ränta*
10 år
1 441 krMånadsbelopp
8,80 %Effektiv ränta*
8 år
1 782 krMånadsbelopp
8,86 %Effektiv ränta*
6 år
2 058 krMånadsbelopp
8,89 %Effektiv ränta*
5 år
2 474 krMånadsbelopp
8,94 %Effektiv ränta*
4 år

*Exempel på ränta. Din individuella ränta visas först på din offert när ansökan är komplett ifylld och slutförd. Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 7,98 % och 8 års återbetalningstid uppgår den effektiva räntan till 8,80 %. I exemplet ingår administrationsavgift om 19 kr per månad och uppläggningsavgift om 399 kr. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1 441 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 138 282 kr fördelat på 96 avbetalningar. Exemplet, som är beräknat 2021-10-22, förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning till närmaste högre krona tillämpas. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets allmänna råd om konsumentkrediter.

Räntan för våra privatlån bestäms individuellt och baseras på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och återbetalningstid. Vi genomför alltid en kreditupplysning för att få information om din nuvarande ekonomiska situation så att vi kan erbjuda dig rätt privatlån och rätt ränta.

Så här fungerar det att höja lån

Så höjer du ditt lån

Vill du höja ditt lån anger det belopp du vill höja med samt återbetalningstiden i vår lånekalkylator. Om höjningen blir beviljad löser vi ditt befintliga lån och betalar ut höjningen till ditt bankkonto.

Tänk på att du behöver identifiera dig med BankID för att kunna göra en ansökan online. Om du saknar BankID kan du kontakta kundservice på 0771–11 22 33 så hjälper vi dig med en ansökan över telefon.

Vad krävs för att jag ska få ett högre lån?

För att få ansöka om att höja ditt existerande lån behöver du ha en tillsvidareanställning och en årsinkomst på minst 100 000 kronor. Du får inte vara långtidssjukskriven eller ha en betalningsanmärkning. Du måste också ha genomfört minst fyra månadsinbetalningar enligt planen för ditt befintliga lån innan du kan ansöka om en höjning.

För att vara säkra på att du klarar av att betala för ett högre lån gör vi en ny kreditprövning där vi bedömer din nuvarande ekonomi. Räntan på det nya lånet kan därför ändras om din ekonomiska situation också har gjort det. Är din situation densamma kan vi oftast bevilja ett högre lån.

Personligt erbjudande om att höja ditt lån

Är du redan kund hos oss på Resurs Bank kan du få erbjudande om att höja ditt lån via Mina Sidor. Ett sådant erbjudande kan du få om du har följt din återbetalningsplan i minst sex månader. Logga in med BankID och se om du har fått ett personligt erbjudande. Här hittar du även information om din aktuella ränta och din nuvarande månadskostnad.

Kolla om du har ett erbjudande

Har du frågor?

Låt vår kundservice hjälpa dig eller sök bland vanliga frågor.

Formulär
Villkor
Information