Renoveringslån

Vill du renovera eller bygga om din bostad? Hos oss kan du ansöka om ett renoveringslån upp till 500 000 kr, utan säkerhet och med bra ränta. Oavsett om du önskar att renovera ditt kök, badrum eller något annat, så hjälper vi dig med ditt lån. En av fördelarna med ett renoveringslån är att du vid en renovering kan öka värdet av din bostad.

Dina möjligheter:

  • Låna upp till 500 000 kr
  • Du bestämmer månadskostnaden
  • Pengarna inom 3 dagar

Hur ansöker jag om ett renoveringslån?

Hos oss kan du ansöka om ett renoveringslån online. Det kostar inget att ansöka och du förbinder dig inte till något. När vi har behandlat och beviljat din ansökan signerar du enkelt med BankID. När du signerat avtalet sätts pengarna vanligtvis in på ditt konto inom 1–3 dagar.

Du väljer månadskostnad själv

Loading...

Kökslån

Att renovera ett kök kan kosta mycket eller lite. Förutom att en köksrenovering ofta ökar värdet på bostaden så är livslängden på ett bra kök mellan 15 och 20 år.

Om du ansöker om ett renoveringslån på 150 000 kr och väljer att betala av det på 8 år så blir din ungefärliga månadskostnad 2 100 kr. Det är ungefär lika mycket som det kostar för två personer att gå på fin restaurang, två gånger per månad.

Badrumslån

Behöver badrummet omsorg? Att renovera ett badrum kan kosta en del pengar. Bortsett från att man själv mår bättre så innebär ofta en uppfräschning av ett badrum att värdet på bostaden höjs.

Om du väljer att ta ett renoveringslån på 100 000 kr för att lyfta ditt badrum så innebär det att din ungefärliga månadskostnad blir 2 000 kr om du väljer en avbetalningstid på 5 år. Dessa 2 000 kr motsvarar ungefär vad du sparar genom att storhandla per månad istället för att småhandla var och varannan dag.

Låna till altan

Att bygga altan eller trädäck är inte billigt. Däremot kan en välbyggd altan eller ett vackert trädäck öka värdet på din bostad och ett renoveringslån kan ses som en investering.

Om du lånar 60 000 kr till en ny altan eller trädäck och väljer en avbetalningstid på 5 år så landar din månadskostnad på ungefär 1 200 kr. Detta är ungefär vad det kostar för en person att äta lunch ute några gånger i veckan varje månad.

En extra säkerhet

Samtidigt som du gör din låneansökan kan du där addera betalförsäkring på ditt lån vilket innebär att Resurs ersätter lånets räntekostnad och amortering i upp till 12 månader om du skulle bli:

  • Sjukskriven
  • Ofrivilligt arbetslös
  • Inlagd på sjukhus

Betalförsäkring

Så funkar ett renoveringlån

Ett renoveringslån är ett lån som du kan använda till att renovera din bostad. Fördelen är att du själv bestämmer vad du vill lägga dina lånade pengar på. Hos oss kan du låna upp till 500 000 kr utan säkerhet, vilket innebär att du inte behöver ha din bostad som säkerhet för lånet. 


Vad ett renoveringslån kostar beror på flera faktorer så som:
Vilken ränta du får
Hur mycket pengar du vill låna
Vilken återbetalningstid du har valt

Med hjälp att vår lånekalkyl kan du beräkna din ungefärliga månadskostnad.


Räntan för ditt renoveringslån beror på dina ekonomiska förutsättningar men även hur mycket du lånar och din valda återbetalningstid. Din exakta ränta ser du först efter att du skickat in din låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning.


Låna till renovering - detta behöver du tänka på

Du kan finansiera din renovering på olika sätt, exempelvis genom att ta ett lån, använda kreditkort eller spara pengar. I den här artikeln går vi igenom vad du behöver tänka på och vilket slags lån som passar dig. Läs hela artikeln här.

Formulär

Villkor

Information