Spara pengar för framtiden

Att ha ett tydligt mål gör det lite enklare att spara pengar och sätta undan samma summa varje månad. Det kan vara till drömresan, en ny bil eller en renovering av det gamla köket. Kan du exempelvis spara 10 % av din månadsinkomst är det en riktigt bra start, men kom ihåg att varje sparad krona är bättre än ingen alls.

Öppna sparkonto

Notera: fr.o.m. 1 maj 2022 gäller nya allmänna villkor. Du kan läsa mer om de nya och de nuvarande villkoren längst ner på sidan.

Fördelar med vårt sparkonto

  • 0,75 % sparränta från första kronan*
  • Omfattas av insättningsgarantin
  • Obegränsat med fria uttag
  • Öppna enkelt med BankID

* Den rörliga räntan kan förändras över tid och påverkas av det allmänna ränteläget.

Så fungerar insättningsgarantin

Att spara på Resurs är tryggt. Våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Det betyder att du som kund har rätt till ersättning upp till 1 050 000 kr för ditt sammanlagda kapital hos banken. När du öppnar ett sparkonto hos oss har du ingen bindningstid, inga avgifter och obegränsat med fria uttag.

Läs om insättningsgarantin

Spara via ditt företag?

Om du har eget företag och vill utnyttja möjligheterna till att öppna ett sparkonto för ditt företag så erbjuder vi på Resurs dig Sparkonto företag.

Sparkonto för företag

Frågor om att spara pengar hos Resurs

Insättningar kan du göra via din internetbank genom att ange ditt kontonummer hos Resurs. Pengarna ser du på ditt sparkonto senast bankdagen efter insättningen utförts.


För att göra ett uttag loggar du antingen in på Mina Sidor och identifierar dig med BankID eller ringer till oss på 0771-10 11 12. Väljer du att ringa behöver du uppge ditt kontonummer och din personliga kod. Privatpersoner kan max ta ut 150 000 kr per dag (max 500 000 kr på 7 dagar) via Mina Sidor och 1 000 000 kr via telefon. Har du inte föranmält något konto för utbetalning måste du skicka in en uttagsblankett tillsammans med en kopia på giltig ID-handling, till den här adressen:


Det betyder att varje kund har rätt till ersättning för sitt sammanlagda kapital hos banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr, om Resurs skulle gå i konkurs.


Självklart kan du månadsspara. Om du vill spara varje månad kan du göra en autogiroanmälan direkt på ansökningsblanketten. Om du bestämmer dig för att börja månadsspara efter att du öppnat ditt sparkonto, kan du enkelt aktivera en stående överföring till ditt sparkonto så här:


Formulär
Villkor
Information