Spara pengar på ett sparkonto med ränta

Våra sparkonton omfattas av statlig insättningsgaranti

Att spara pengar hos Resurs är tryggt. Våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Det betyder att du som kund har rätt till ersättning upp till 1 050 000 kr för ditt sammanlagda kapital hos oss. När du öppnar ett sparkonto hos Resurs har du ingen bindningstid, inga avgifter och obegränsat med fria uttag. Läs mer om insättningsgarantin.

Fördelar med vårt sparkonto

Det finns många fördelar med att spara pengar hos oss på Resurs.

  • 3,85 % sparränta från första kronan*
  • Omfattas av insättningsgarantin
  • Obegränsat med avgiftsfria uttag
  • Öppna enkelt med BankID

* Den rörliga räntan kan förändras över tid och påverkas av det allmänna ränteläget.

Allt om sparande i vår utbildning

Vad behöver du egentligen veta när det kommer till att spara pengar? I vår digitala utbildning My Economy får du lära dig allt om buffertsparande och vad du bör tänka på för att få till ett hållbart och långsiktigt sparande.

Utbildningen bjuder även på värdefulla spartips som du kan applicera på ditt eget sparande redan idag.

Frågor om att spara pengar hos Resurs

Insättningar till sparkontot kan du göra via din internetbank genom att ange ditt kontonummer hos Resurs. Pengarna ser du sen på ditt sparkonto senast en bankdag efter att insättningen har utförts.


För att göra ett uttag från ditt sparkonto loggar du antingen in på onlinebanken och identifierar dig med BankID eller ringer till oss på 0771-10 11 12. Väljer du att ringa behöver du uppge ditt kontonummer och din personliga kod. Privatpersoner kan max ta ut 150 000 kr per dag (max 500 000 kr på 7 dagar) via onlinebanken och 1 000 000 kr via telefon.

Har du inte föranmält något konto för utbetalning måste du skicka in en uttagsblankett tillsammans med en kopia på giltig ID-handling, till den här adressen: Resurs Bank AB, Box 22209, 250 24 Helsingborg.


Att våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin innebär att varje kund har rätt till ersättning för sitt sammanlagda kapital hos oss med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr, om Resurs skulle gå i konkurs.


Självklart kan du månadsspara. Om du vill spara pengar varje månad kan du göra en autogiroanmälan direkt på ansökningsblanketten.


Spara via ditt företag?

Om du vill utnyttja möjligheten att öppna ett sparkonto för ditt företag så erbjuder vi på Resurs även sparkonto för företag. Ta del av vårt sparkonto för företag.

Formulär

Villkor

Information

Stäng