Spara pengar för framtiden

Att ha ett tydligt mål gör det lite enklare att spara pengar och sätta undan samma summa varje månad. Det kan vara till drömresan, en ny bil eller en renovering av det gamla köket. Kan du exempelvis spara 10 % av din månadsinkomst är det en riktigt bra start, men kom ihåg att varje sparad krona är bättre än ingen alls.

Notera: fr.o.m. 1 augusti 2019 gäller nya allmänna villkor. Du kan läsa mer om de nya och de nuvarande villkoren längst ner på sidan.

Fördelar med vårt sparkonto

  • 0,60 % sparränta från första kronan
  • Omfattas av insättningsgarantin
  • Obegränsat med fria uttag

Hur skaffar jag ett sparkonto? Lättast gör du det genom att fylla i blanketten och posta den till oss. Hämta blankett

Insättningsgarantin

Att spara på Resurs Bank är tryggt. Våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken som motsvarar högst 950 000 kr.

Motorcykel-sparaMotorcykel-spara

Börja spara åt barnen

Att regelbundet spara pengar till sina barn eller barnbarn kan ge dem en ovärderlig start på vuxenlivet. Med vårt sparkonto får du riktigt bra ränta från första sparade kronan. Du öppnar enkelt ett sparkonto i barnets namn och villkoren är precis lika generösa som för våra andra sparkonton; inga avgifter, ingen bindningstid och obegränsat med fria uttag.

Det är barnets förmyndare som disponerar kontot fram tills den dag barnet fyller 18 år. Självklart kan även andra sätta in pengar på kontot, t. ex. om släktingar och vänner vill bidra med en slant vid högtider.

Spara via ditt företag?

Om du har eget företag och vill utnyttja möjligheterna till att öppna ett sparkonto för ditt företag så erbjuder vi på Resurs Bank dig Sparkonto företag.

Bra att veta om att spara pengar hos Resurs Bank

Låg risk och tillgänglighet dygnet runt

Sparar man till en buffert är det viktigt att ha tillgång till pengarna precis när man behöver dem. Hos oss får du obegränsat med fria uttag och kan ta ut dina sparpengar när du vill. Skönt om något oförutsett händer eller en möjlighet dyker upp.

Hur sätter jag in pengar på sparkontot?

Insättningar kan du göra via din internetbank genom att ange ditt kontonummer hos Resurs Bank. Pengarna syns sedan på ditt konto senast bankdagen efter insättningen utförts.

Hur öppnar jag ett sparkonto?

Tänk på att du måste ha ett svenskt bankkonto som du kopplar ditt nya sparkonto till för framtida utbetalningar. Gör så här för att öppna ett sparkonto:

  1. Ladda ner blanketten
  2. Fyll i och skriv ut den
  3. Skriv under blanketten, bifoga en kopia på din ID-handling och skicka till:

Resurs Bank AB (SPAR), Svarspost 203 68 240, 258 00 Helsingborg

Du kan också ta en bild på din ID-handling och MMS:a till  0730-12 14 74

Hur tar jag ut pengar från sparkontot?

För att göra ett uttag loggar du antingen in på Mina Sidor och identifierar dig med BankID eller ringer till oss på 0771-10 11 12. Väljer du att ringa behöver du uppge ditt kontonummer och din personliga kod. Privatpersoner kan max ta ut 150 000 kr per dag (max 500 000 kr på 7 dagar) via Mina Sidor och 1 000 000 via telefon. Har du inte föranmält något konto för utbetalning måste du skicka in en uttagsblankett tillsammans med en kopia på giltig ID-handling.

Sparkontot omfattas av den statliga insättningsgarantin – vad innebär det?

Det innebär att om Resurs Bank skulle gå i konkurs är varje kontohavare garanterad ersättning upp till 950 000 svenska kronor för sitt sammanlagda kapital hos banken.

Kan jag månadsspara?

Självklart kan du månadsspara. Har du bestämt dig för att månadsspara kan du göra en autogiroanmälan direkt på ansökningsblanketten. Om du bestämmer dig för att börja månadsspara efter att du öppnat ditt sparkonto, kan du enkelt aktivera en stående överföring till ditt sparkonto så här:

  • Logga in på din internetbank och skapa en ny stående överföring.
  • Välj vilket belopp du vill spara varje månad och ange ditt sparkonto i Resurs Bank.

Varför måste jag skicka in en kopia på min ID-handling?

Enligt lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism måste vi som bank ha god kännedom om dig som kund. Du kan skicka en kopia av din ID-handling via post eller ta en bild och MMS:a till telefonnummer 0730-12 14 74. Information behandlas konfidentiellt och omfattas av banksekretess.

Frågor? Kontakta oss!

Låt vår kundservice hjälpa dig eller sök bland vanliga frågor.

Blanketter och information

Formulär
Villkor
Information