Ta kontroll över din ekonomi!

Tycker du att det är knepigt att hålla koll på vardagsekonomin? Du är inte ensam. Många människor kämpar med att få balans i ekonomin. Plötsliga händelser i livet kan ställa till det. Det blir jobbigare – och oftast dyrare –  ju längre tiden går. Men även om du tappat kontrollen för stunden är det aldrig för sent att få ordning på din ekonomi. Här presenteras några konkreta tips!

1. Skaffa en helhetsbild över din ekonomi

Med rätt kunskap gör du medvetna val. Börja med att lista upp dina inkomster, utgifter, tillgångar och skulder. Tänk igenom dina vanor och besluta dig för vilka förändringar du behöver göra.

2. Gör en budget

Lägg upp en plan. Om du tar fram en budget kan du enkelt se hur lång tid det tar för dig att nå dina mål, eller om du måste skära ner på något. Kom ihåg att det är bättre att spara lite än ingenting. Genom att spara regelbundet kan du skapa en buffert för plötsliga utgifter.

3.  Se över dina lån

Har du många dyra lån? Tänk på att om du samlar ihop flera lån till ett kan du minska din månadskostnad, plus att du bara får en enda faktura med ett belopp att hålla reda på.

 4. Se över dina försäkringar

Vilka försäkringar har du faktiskt behov av? Kanske är du dubbelförsäkrad?

5. Se över dina avtal för hemmet

Kolla igenom dina avtal för exempelvis el, telefon och bredband och jämför med andra leverantörer som kan ge dig bättre pris.

6. Be om hjälp och stöd

Om du vill förbättra din kunskap om ekonomi eller märker att du börjar få problem kan du prata med en budget- och skuldrådgivare som hjälper dig att styra upp din situation. Hör av dig till oss på Resurs Bank så kan vi se till att du får det stöd du behöver för att komma igång. Med bra kontroll och en ekonomi i balans kan du känna dig trygg – både idag och i framtiden.

Tel. 0771-44 55 66

ekonomi i vardagen resurs bank

Ta kontroll över din ekonomi!

Samla dina lån

Hur mycket vill du låna?

Ange ett lånebelopp mellan 10 000 kr och 300 000 kr. Välj därefter den återbetalningsplan som passar dig.

Välj återbetalningsplan

Din betalningsplan på 2 - 5 år baserat på månatlig avbetalning.

 • Betala
  801 kr
  per månad i
  5 år
  Exempelränta 18,25 %
 • Betala
  922 kr
  per månad i
  4 år
  Exempelränta 18,25 %
 • Betala
  1 129 kr
  per månad i
  3 år
  Exempelränta 18,25 %
 • Betala
  1 551 kr
  per månad i
  2 år
  Exempelränta 18,25 %
Representativt exempel: Vid ett kreditbelopp om 100 000 kr med rörlig årsränta om 8,02 % och 6 års löptid (återbetalningstid) uppgår den effektiva räntan till 8,88 %. I exemplet ingår administrationsavgift om 19 kr per månad och uppläggningsavgift om 399 kr. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1 792 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 129096 kr fördelat på 72 avbetalningar. Exemplet, som är beräknat 2017-09-01, förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning till närmaste högre krona tillämpas. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets allmänna råd om konsumentkrediter.

Läs också