• Start
  • Hur betalar jag min faktura via Onlinebanken?

Hur betalar jag min faktura via Onlinebanken?

För att kunna betala din faktura via Onlinebanken måste du logga in med BankID. Sedan klickar du på högst upp på det vi kallar Betalningar. Här ser du månadens aktuella fakturor.

För att vi ska kunna dra pengar från ditt konto behöver du koppla ett konto till oss. Även om du har kopplat ditt konto till oss så måste du aktivt gå in och välja vilket belopp du ska betala varje månad. Pengarna dras inte automatiskt.

Du kopplar ett konto genom att klicka på knappen Koppla Konto och anger clearingnummer och kontonummer, klicka i att du godkänner villkoren och sedan trycka på Spara. Tänk på att du måste stå som kontoinnehavare för det konto du anger annars kan vi inte koppla ditt konto. Det tar cirka tre bankdagar för att ditt konto ska bli godkänt för oss att använda. Du kan ändå lägga in en betalningen, men den dras från ditt kontot när kopplingen är godkänd. 

När du anger dina kontouppgifter ska du inte ange några bindestreck utan endast siffror (till exempel 82149 och inte 8214-9). Innan du fyllt i hela clearing- och kontonumret kan det dyka upp ett felmeddelande. Bortse från det och fyll i dina fullständiga uppgifter. 

Om du redan har ett kontonummer kopplat och önskar att ändra det så gör du det under Mitt Resurs och sedan Medgivanden.

 

När du har ett kopplat konto kan du välja vilka av dina fakturor du ska betala. 
 

Sedan väljer du om du vill ändra betalalternativ och betaldatum

Nu kan du välja vilken betalplan som passar dig bäst. Vilka alternativ du har varierar beroende på villkoren som gäller för din produkt.

När du har valt betalplan, så väljer du när betalningen ska göras. Du kan välja om betalningen ska göras direkt, på ett specifikt datum eller så sent som möjligt (förfallodatum). 

När du har gjort dina val - Godkänner du genom att bekräfta med BankID.
Din faktura lägger sig då under rubriken Händelser.

Tänk på att om du har betalt din fakturan genom en annan kanal än vår app eller Onlinebank så kommer du att se inbetalning på varje enskild faktura när vi mottagit betalningen. Du kan också när som helst markera en faktura som hanterad oavsett om du ser att vi mottagit betalningen eller inte. 

Om du av någon anledning vill avbryta eller ändra din betalning så väljer du faktura under Händelser och avbryter.
Observera att detta inte gäller privatlån som betalas via autogiro. 
Avbruten betalning måste verifieras med BankID.

Var detta svaret på din fråga?