Kredit kan vara en fördel

Att genomföra ett kreditköp var tidigare en omfattande och tidskrävande pappersprocess för konsumenter och butikspersonal. Genom att kunna erbjuda konsumenten möjlighet att ansöka om delbetalning direkt i butiken underlättar du för alla parter och risken för bedrägeri minskar.

Digital ansökan vid kreditköp

Med digital ansökan kan du direkt på plats göra en kreditansökan, antingen via butiken eller på egen hand med hjälp av mobilen. Köpet kan sedan genomföras snabbt, enkelt och säkert samtidigt som hanteringen av pappersutskrifter försvinner.

Ansök om kredit direkt i butik

Vill du ha hjälp att ansöka om kredit direkt i butik så kontaktar du bara butikspersonalen så hjälper de dig med allt som behövs. Du väljer sedan själv om du vill ha krediten genom att verifiera dig med BankID.

Så här går det till

  1. Kontakta butikspersonal och legitimera dig med giltig legitimation
  2. Butikspersonalen genomför hela ansökan åt dig
  3. Du väljer att godkänna din ansökan genom att signera med ditt BankID
  4. Du kan använda din godkända kredit direkt i butik

Ansök om kredit direkt i mobilen

Nu kan du som konsument förbereda din ansökan innan du når kassan. I butiken eller hemma i lugn och ro. Efter signering med ditt BankID får du direkt besked genom en streckkod som verifieras i kassan i vald butik.

Så här går det till

1. Den kod som ska skickas in finner du hos respektive aktuell butik. Skicka ett sms med koden till nummer 71 690. Du får då ett sms tillbaka med en länk för att starta ansökningsprocessen.

2. Klicka på länken och du kommer till ett ansökningsformulär.

3. Innan vi gör en kreditbedömning ber vi dig att göra en autentisering med Mobilt BankID för att säkerställa sin identitet.

4. Efter godkänd autentisering görs en automatsik kreditbedömning. Vid godkännande ber vi dig att signera avtalet med Mobilt BankID genom att klicka på länken som visas på skärmen.

5. Efter signering med Mobilt BankID visas kontonummer direkt på skärmen. Vi visar även kontonummer som streckkod som kan scannas in. Kontonummer används för att debitera köp i kassan.