Solceller från Soldags?

Mer om grönt privatlån

Vem är kreditgivare för gröna privatlån?

Resurs Bank är kreditgivare för gröna privatlån.

Vem kan ansöka om gröna privatlån?

Resurs gröna privatlån riktar sig till hushåll som investerar i förnybar energi, samt till hushåll i fastigheter med energiklass A. Minimikravet är en solcellsinstallation på minst 4,5 kW som får vara max 12 månader gammal eller utbyte eller nyinstallation av bergvärmepump.

Det är viktig för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån, därför måste du som kund ha fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 140 000 kr om året. Vi kontrollerar därefter din betalningsförmåga genom att ta en kreditupplysning. Är du långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kommer din ansökan inte att godkännas.

Vad kostar ett grönt privatlån hos Resurs?

Hur mycket ditt lån kommer kosta varje månad beror på olika faktorer så som räntan, hur stort ditt lån är och vilken återbetalningstid du har valt. Ta hjälp av lånekalkylatorn ovan för att räkna ut den ungefärliga månadskostnaden för ditt gröna privatlån. Du ändrar själv lånebelopp och återbetalningstid och ser sen en uppskattning av vad lånet kommer att kosta.

Vilken ränta får jag med ett grönt privatlån?

Din ränta beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Med ett grönt privatlån får du däremot en ränterabatt i samband med att du investerar i förnybar energi, men den exakta räntan får du besked om först efter att du skickat in din låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning. Vi använder oss både av rörlig och individuell ränta.

Lån med medsökande, vad innebär det?

Om du ansöker om ett grönt privatlån tillsammans med någon har du större chans att få lånet beviljat. En person blir då huvudsökande och den andra medsökande. Som bank betyder det att säkerheten ökar och vi kan ge dig bättre lånevillkor.