Låna pengar

Behöver du låna pengar? Hos oss kan du låna till det du behöver. Oavsett om du behöver låna för att renovera din bostad, köpa ny bil eller något annat, så hjälper vi dig.

Dina möjligheter:

  • Låna upp till 500 000 kr
  • Låna utan säkerhet och med bra ränta
  • Du bestämmer återbetalningstiden
  • Pengarna inom 1-3 dagar

Hur går det till att låna pengar?

Hos oss kan du låna pengar genom att ansöka online. Det är gratis och du förbinder dig inte till något. När vi har behandlat din ansökan kan du enkelt signera avtalet med BankID. Pengarna sätts in på ditt konto inom 1-3 dagar efter att du signerat avtalet.

Ange önskat lånebelopp

Loading...

Vem kan låna pengar?

Det är viktigt för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån. Därför kontrollerar vi din betalningsförmåga. För att kunna låna pengar hos oss krävs det att du uppfyller vissa krav.

  • Du behöver ha fyllt 20 år
  • Ha en fast inkomst på minst 140 000 kr om året
  • Inte ha betalningsanmärkning sedan tidigare eller vara långtidssjukskriven

Låna pengar till renovering

Vill du renovera din bostad? Oavsett om du vill låna pengar till att renovera ditt kök, fräscha upp ditt badrum eller bygga ett vackert trädäck, så finns vi här för att möta dina behov. Du väljer själv vad du vill lägga dina lånade pengar på.

Renoveringslån

Försäkra ditt lån om något oförutsett skulle hända

När du tecknar en betalförsäkring på ditt befintliga lån så ersätter vi lånets räntekostnad och amortering i upp till 12 månader om du skulle bli:

  • Sjukskriven
  • Ofrivilligt arbetslös
  • Inlagd på sjukhus

Teckna betalförsäkring

Låna till solceller

Funderar du på att investera i solceller eller bergvärme? Att satsa på förnybar energi är något som både du och miljön tjänar på. Därför vill vi på Resurs göra det enkelt för dig att ta hållbara beslut.

Vi erbjuder grönt privatlån och bolån, som innebär att du får en ränterabatt när du lånar pengar till en grön omställning. Har du redan investerat i förnybar energi de senaste 12 månaderna kan du ansöka om ett grönt lån i efterhand.

Ta del av gröna lån

Sänk dina månadskostnader

Har du lån och krediter både här och där? Det kan bli dyrt och krångligt att hålla reda på alla räntor, räkningar och avgifter varje månad. Det kan också innebära att du betalar mer än du behöver på grund av varierande räntor och fasta avgifter. Ta reda på hur du kan samla alla dina lån och krediter hos oss och du kan spara tusenlappar varje månad.

Samla lån

Frågor om att låna pengar

Det är viktig för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån, därför måste du som kund ha fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 140 000 kr om året. Vi kontrollerar därefter din betalningsförmåga genom att ta en kreditupplysning. Är du långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kommer din ansökan inte att godkännas.


Hur mycket ditt lån kommer att kosta varje månad beror på: räntan, hur stort lånet är och vilken återbetalningstid du har valt. Ta hjälp av vår lånekalkylator för att räkna ut din ungefärliga månadskostnad. Du ändrar själv lånebelopp och återbetalningstid och ser där en uppskattning av vad lånet kommer att kosta.


Vilken ränta du får beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Den exakta räntan får du besked om först efter att du skickat in en låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning. Vi använder oss både av rörlig och individuell ränta.

Lånebelopp: 10 000–500 000 kr
Rörlig ränta: 5,95-15,15 %
Återbetalningstid: 1-15 år


Hos oss kan du ansöka om att låna pengar upp till 500 000 kr. Hur stor kredit just du får låna beror sen på flera olika faktorer.


Har du ett befintligt lån går det bra att ansöka om en höjning. Om höjningen beviljas löser vi ditt befintliga lån och betalar ut mellanskillnaden till dig.


Om du ansöker om ett lån tillsammans med någon har du större chans att få lånet beviljat. En person blir då huvudsökande och den andra medsökande. Som bank betyder det att säkerheten ökar och vi kan ge dig bättre lånevillkor.


Blir du arbetslös eller sjukskriven under en längre period kan det vara smart att ha en betalförsäkring. Då är lånet skyddat och vi står för lånets månadskostnad i upp till 12 månader, så att din ekonomi inte blir lidande. Försäkringen gäller om du blir ofrivilligt arbetslös, sjukskriven eller inlagd på sjukhus.


Om du vill låna pengar och önskar att lösa lån eller får ett lösenkrav så behöver du fylla i en fullmakt samt tillhandahålla lösenuppgifter till din bank. Detta görs i samband med att du ansöker om lån via webben, men du kan även skicka in din lösenfullmakt via post. Detta gör du genom att skriva ut blanketten Fullmakt för lösen av kredit och skicka in till Resurs.


Formulär
Villkor
Information