Factoring skapar ekonomisk säkerhet

Vi på Resurs har över 20 års erfarenhet av fakturaköp och med oss får du en trygg partner som har förståelse för ditt företags utmaningar. Med vår tjänst factoring hjälper vi dig att frigöra kapital genom att du säljer dina fakturor till oss. Med factoring kan du enkelt följa dina fakturor i realtid och slipper tidsödande administration och kan fokusera på det du ska – att utveckla ditt företag!

  • Du slipper vänta på att få betalt
  • Minskar administrativa uppgifter
  • Du äger dina kundkontakter

Vad innebär factoring?

Factoring innebär att du säljer dina fakturor och får pengarna på konto direkt. Du slipper vänta på att dina kunder ska betala sin faktura och ökar du ditt företags likviditet och kreditvärdighet. Få finansieringsformer är lika effektiva när det kommer till att frigöra lika mycket kapital i förhållande till ditt företags omsättning.

Factoring kan hjälpa dig att få ökad likviditet och du slipper vara beroende av långa betalningstider, vilket resulterar i att du kan göra investeringar och låta ditt företag växa. Med bättre ekonomiska förutsättningar kan ditt företag bli mer intressant för samarbetspartners och andra investerare.

Fördelar med factoring

En onlinetjänst

Vi vill göra det smidigt för dig med factoring. Därför kan du enkelt ladda upp de fakturor som du vill sälja i vårt onlinesystem.

Snabb utbetalning

När du säljer dina fakturor till oss får du oftast pengarna på kontot inom 24 timmar. Vi hjälper ditt företag att frigöra likviditet.

Vi tar kreditrisken

Vi sköter påminnelser. Du kan välja att sälja dina fakturor både med eller utan regress och väljer du utan regress står vi för kreditrisken om din kund inte betalar sin faktura. Vi skyddar din ekonomi.

Spara tid

Med factoring kan du fokusera på det du gör bäst
och låta oss vara bank åt dina kunder. Spara tid genom att ta ett steg tillbaka från administrativa arbetsuppgifter.

Sälja fakturor

När du säljer dina fakturor till oss slipper du vänta på att din kund ska betala sin faktura. Med factoring får du i stället pengarna på kontot inom 24 timmar. På så sätt frigör du både tid och kapital som du kan investera i ditt företag. Att sälja fakturor är flexibelt och du bestämmer själv när och hur många av dina fakturor som du vill sälja.

Vi erbjuder digitala lösningar för hela ditt fakturaflöde och du kan enkelt logga in i vår webbportal för se en komplett sammanställning över din reskontra. Låt oss tillsammans gå igenom din affär och dina möjligheter så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet.

Vi hjälper dig att frigöra likviditet

Vi på Resurs förstår att du inte har möjlighet att vänta på att få in pengar från dina kunder. Med factoring får du betalt direkt. Vanligtvis har fakturor en betalningstid på 30 till 90 dagar, därför erbjuder vi att köpa upp dina fakturor så att du slipper vänta på pengarna. Vi finns till för att skapa ekonomisk säkerhet för ditt företag.

Genom att sälja dina fakturor till oss frigör du ditt företags likviditet och slipper ligga ute med pengar. På så sätt får du loss mer pengar och kan betala företagets utgifter i tid eller investera i något som kan få företaget att växa.

Våra kunder

Vi finns i alla branscher. Oavsett om du arbetar inom byggbranschen, är ett företag inom IT, transport eller något helt annat så finns vi här för att underlätta för dig. Vårt mål är att öka ditt företags rörelsekapital och ge er utrymme att kunna växa genom att erbjuda en flexibel factoringtjänst. Vi syftar att skapa kapitalstarka företag genom att hantera dina fakturor.

Välj Resurs factoring

Vi har erfarenhet av fakturaköp sedan 2001 och med oss får du en stabil och trygg partner som har förståelse för just ditt företags utmaningar. Vi har förståelse för att din kundrelation är viktig, därför äger du själv dina kunder och dina kundkontakter.

Vi jobbar nära dig som kund och tar oss tid att förstå och hitta lösningar på din affär och dina utmaningar. Genom noggranna kreditkontroller och kvalitetssäkring av dina fakturabetalare hjälper vi dig att investera i din verksamhet genom att låta dina egna pengar arbeta. Du ska kunna koncentrera dig på dina affärer och inte vara bank till dina kunder, det hjälper vi dig med.

Mer om Resurs factoring

Factoring är en tjänst som hjälper ditt företag att frigöra kapital genom att du säljer fakturor eller belånar dem. Vi på Resurs erbjuder factoring i form av fakturaköp som innebär att du säljer dina fakturor till oss. Du kan sen följa dina fakturor i realtid och slipper tidskrävande administrationsarbete och kan i stället fokusera på det du ska – att utveckla ditt företag.


När ditt företag säljer fakturor till oss så får ni alltid 100 % av fakturas värde minus en liten avgift. Tillsammans med dig går vi igenom dina förutsättningar, där vi tillämpar individuell prissättning. Priset beror bland annat på vilken typ av avtal som tecknas, vem som står kreditrisken, vad det är för typ av verksamhet samt vem/vilka kunderna är.


Fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor till en långivare som i sin tur ansvarar för dina fakturor. Vi på Resurs köper dina fakturor och ser till att du får pengarna på kontot inom 24 timmar. På så sätt slipper du vänta 30-90 dagar på att din kund ska betala sin faktura.


För att sälja fakturor till oss ser vi gärna att ditt företag:
Är ett handelsbolag eller aktiebolag
Kan uppvisa dokumenterad inkomst
Gjort minst ett bokslut
Inte har betalningsanmärkningar


Du kommer förses med en egen personlig inloggning till vår portal där du när som helst kan kontrollera dina fakturor och avräkningar.


Fakturaköp med regress innebär att du som företag har ansvar för att din kund betalar sin faktura. Säljer du i stället din faktura utan regress så är det vi på Resurs som ansvarar för att din kund betalar sin faktura.


Att börja med factoring är enkelt och går snabbt. Ofta tar det någon dag att starta, men om du är snabb med att teckna avtal och har en faktura som du vill sälja, så går det snabbare.


Fakturabelåning innebär att er kundreskontra belånas i sin helhet. Vi på Resurs erbjuder i stället fakturaköp som innebär att du säljer dina fakturor till oss och oftast har du pengarna på kontot inom 24 timmar.


Vi på Resurs erbjuder tjänsten fakturaköp vilket innebär att du överlåter en eller samtliga av företagets fakturor till oss och du får oftast pengarna på ditt konto inom 24 timmar. Fakturaköp kan vara både med eller utan regress. Fakturabelåning innebär däremot att du lägger över hela din reskontra hos oss och alltid med regress. Du får upp till den största delen av fakturornas värde och resten får du när fakturan är betald, med avräkning för kostnader och ränta.


Factoring

Factoring eller fakturafinansiering innebär att ett företag säljer eller belånar sina fakturor. Det är ett smart sätt att frigöra kapital och slippa tidsödande administration. I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om fakturaköp och fakturabelåning.

Jag vill veta mer om företagsfinansiering

Boka möte