Resurs Bank
menu
Resurs Bank

Vill du veta mer om factoring?

Factoring frigör dina pengar

Mer om factoring

Vad är factoring?

Factoring är en tjänst som hjälper ditt företag att frigöra kapital genom att du säljer fakturor eller belånar dem. Vi på Resurs erbjuder factoring i form av fakturaköp som innebär att du säljer dina fakturor till oss och får i regel pengarna på ditt konto inom 24 timmar.

Du kan sen följa dina fakturor i realtid och slipper tidskrävande administrationsarbete. I stället kan du fokusera på det du ska – att utveckla ditt företag. Resurs är ett välbekant varumärke med lång erfarenhet av factoring som du och dina kunder kan känna er trygga med.

Vad kostar factoring?

När ditt företag säljer fakturor till oss så får ni alltid 100 % av fakturas värde minus en liten avgift. Tillsammans med dig går vi igenom dina förutsättningar, där vi tillämpar individuell prissättning. Priset beror bland annat på vilken typ av avtal som tecknas, vem som står för kreditrisken och vad det är för typ av verksamhet samt vem/vilka kunderna är.

Hur fungerar fakturaköp?

Fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor till en långivare som i sin tur ansvarar för dina fakturor. Vi på Resurs köper dina fakturor och ser till att du får pengarna på kontot inom 24 timmar. På så sätt slipper du vänta 30–90 dagar på att din kund ska betala sin faktura.

Vad krävs för att använda factoring?

Både aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag samt enskilda firmor kan sälja sina fakturor och använda sig av factoring från Resurs och ditt företag behöver vara registrerat för F-skatt.

Hur kontrollerar jag mina fakturor?

Du förses med en egen och personlig inloggning till vår webbportal där du när som helst kan kontrollera dina fakturor och avräkningar.

Vad är fakturaköp med eller utan regress?

Fakturaköp med regress innebär att du som företag har ansvar för att din kund betalar sin faktura. Säljer du i stället din faktura utan regress så är det vi på Resurs som ansvarar för att din kund betalar sin faktura.

Hur snabbt kan jag komma igång med factoring?

Att komma igång med factoring är enkelt. Ofta tar det någon dag att starta, men från det att du tecknar avtal och har en faktura som du vill sälja så går det snabbt.

Vad innebär det att jag belånar mina fakturor?

Fakturabelåning innebär att er kundreskontra belånas i sin helhet. Vi på Resurs erbjuder i stället fakturaköp som innebär att du säljer dina fakturor till oss och vanligtvis har du pengarna på kontot inom 24 timmar.

Vad är skillnaden mellan fakturaköp och fakturabelåning?

Vi på Resurs erbjuder tjänsten fakturaköp, vilket innebär att du överlåter en, flera eller samtliga av ditt företags fakturor till oss och får i regel pengarna på ditt konto inom 24 timmar. Vi kan leverera fakturor på det sätt som önskas, både via mail, EDI, Kivra och post. Fakturaköp kan vara både med eller utan regress.

Fakturabelåning innebär att du lägger över hela din reskontra hos oss, och alltid med regress. Du får upp till den största delen av fakturornas värde och resten får du när fakturan är betald, med avräkning för kostnader och ränta.