Factoring - vi förstår dina utmaningar

Vi på Resurs har över 20 års erfarenhet av fakturaköp och med oss får du en partner som tar sig tid att förstå ditt företags utmaningar. Med vår tjänst factoring hjälper vi dig att frigöra kapital när du säljer dina fakturor till oss.

Lång erfarenhet av factoring

Med oss får du en trygg och stabil partner som har förståelse för ditt företags utmaningar. Vi förstår att din kundrelation är viktig, därför äger du själv dina kunder och dina kundkontakter.

Vi jobbar nära dig som kund och tar oss tid att förstå och hitta lösningar till din affär. Genom noggranna kreditkontroller och kvalitetssäkring av dina fakturabetalare hjälper vi dig att investera i din verksamhet genom att låta dina pengar arbeta. Med vår långa erfarenhet av factoring är Resurs ett välbekant varumärke som både du och dina kunder kan känna er trygga med.

Kunder med Resurs factoring

Resurs finns i alla branscher. Oavsett om du arbetar inom byggbranschen, är ett företag inom IT, transport eller något helt annat, så finns vi och vår factoringtjänst för att underlätta för dig.

Vårt mål är alltid att arbeta nära dig som kund för att förstå ditt företags unika behov, samtidigt som vi syftar att öka företagets rörelsekapital och ge dig utrymme att växa. Genom fakturahantering och ett nära samarbete med dig som kund skapar vi helt enkelt kapitalstarka företag.

Smidigt att sälja fakturor

Att sälja fakturor till Resurs är flexibelt och du bestämmer själv när och hur många av dina fakturor du vill sälja. Vi erbjuder digitala lösningar för hela ditt fakturaflöde och du kan enkelt logga in i vår webbportal för se en komplett sammanställning över din reskontra.

Låt oss tillsammans gå igenom din affär och dina möjligheter så att du kan ägna dig åt din kärnverksamhet.

Fördelar med factoring

En onlinetjänst

Factoring ska vara smidigt. Därför kan du enkelt ladda upp de fakturor du vill sälja i vårt onlinesystem.

Snabb utbetalning

När du säljer dina fakturor till oss har du i regel pengarna på kontot inom 24 timmar.

Vi tar kreditrisken

Vi sköter påminnelser. Väljer du att sälja dina fakturor utan regress står vi för kreditrisken om din kund inte betalar.

Spara tid

Med factoring kan du fokusera på det du gör bäst och ta ett steg tillbaka från administrativa uppgifter.

Factoring frigör likviditet

Vi på Resurs förstår att du inte har möjlighet att vänta på att få in pengar från dina kunder. Med factoring får du betalt direkt. Vanligtvis har fakturor en betalningstid på 30 till 90 dagar, därför erbjuder vi oss att köpa dina fakturor så att du slipper vänta på pengarna.

Genom att sälja dina fakturor till oss frigör du ditt företags likviditet och slipper ligga ute med pengar. På så sätt får du loss mer pengar och kan betala företagets utgifter i tid eller investera i något som kan få företaget att växa.

Vad innebär factoring?

Kortfattat innebär factoring att du säljer dina fakturor och får pengarna på konto direkt. Få finansieringsformer är lika effektiva när det kommer till att frigöra lika mycket kapital i förhållande till ditt företags omsättning.

Med factoring slipper du med andra ord vara beroende av långa betalningstider, vilket resulterar i att du kan göra investeringar, låta ditt företag växa och med bättre ekonomiska förutsättningar kan ditt företag bli mer intressant för samarbetspartners och andra investerare.

Mer om Resurs factoring

Factoring är en tjänst som hjälper ditt företag att frigöra kapital genom att du säljer fakturor eller belånar dem. Vi på Resurs erbjuder factoring i form av fakturaköp som innebär att du säljer dina fakturor till oss och får i regel pengarna på ditt konto inom 24 timmar.

Du kan sen följa dina fakturor i realtid och slipper tidskrävande administrationsarbete och kan i stället fokusera på det du ska – att utveckla ditt företag. Resurs är ett välbekant varumärke med lång erfarenhet av factoring som du och dina kunder kan känna er trygga med.


När ditt företag säljer fakturor till oss så får ni alltid 100 % av fakturas värde minus en liten avgift. Tillsammans med dig går vi igenom dina förutsättningar, där vi tillämpar individuell prissättning. Priset beror bland annat på vilken typ av avtal som tecknas, vem som står kreditrisken, vad det är för typ av verksamhet samt vem/vilka kunderna är.


Fakturaköp innebär att du säljer dina fakturor till en långivare som i sin tur ansvarar för dina fakturor. Vi på Resurs köper dina fakturor och ser till att du får pengarna på kontot inom 24 timmar. På så sätt slipper du vänta 30-90 dagar på att din kund ska betala sin faktura.


Både aktiebolag, handelsbolag, kommanditbolag och enskilda firmor kan sälja sina fakturor och använda sig av factoring från Resurs och ditt företag behöver vara registrerat för F-skatt.


Du kommer förses med en egen personlig inloggning till vår portal där du när som helst kan kontrollera dina fakturor och avräkningar.


Fakturaköp med regress innebär att du som företag har ansvar för att din kund betalar sin faktura. Säljer du i stället din faktura utan regress så är det vi på Resurs som ansvarar för att din kund betalar sin faktura.


Att börja med factoring är enkelt och går snabbt. Ofta tar det någon dag att starta, men om du är snabb med att teckna avtal och har en faktura som du vill sälja, så går det snabbare.


Fakturabelåning innebär att er kundreskontra belånas i sin helhet. Vi på Resurs erbjuder i stället fakturaköp som innebär att du säljer dina fakturor till oss och oftast har du pengarna på kontot inom 24 timmar.


Vi på Resurs erbjuder tjänsten fakturaköp vilket innebär att du överlåter en eller samtliga av ditt företags fakturor till oss och du får oftast pengarna på ditt konto inom 24 timmar. Vi kan leverera fakturor på det sätt som önskas, både via mail, EDI, Kivra och post. Fakturaköp kan vara både med eller utan regress. Fakturabelåning innebär däremot att du lägger över hela din reskontra hos oss och alltid med regress. Du får upp till den största delen av fakturornas värde och resten får du när fakturan är betald, med avräkning för kostnader och ränta.


Mer om factoring och fakturaköp

Factoring eller fakturafinansiering innebär att ett företag säljer eller belånar sina fakturor. Det är ett smart sätt att frigöra kapital och slippa tidsödande administration. I den här artikeln berättar vi allt du behöver veta om fakturaköp och fakturabelåning.

Jag vill veta mer om factoring från Resurs