Factoring - Sälj eller belåna dina fakturor

Factoring är en smart finansieringsform som hjälper dig att frigöra kapital genom att sälja eller belåna dina fakturor. Du kan följa dina fakturor i realtid i vårt system och slipper tidsödande administration och kan fokusera på det du ska – att utveckla ditt företag!

Fördelar för ditt företag

  • Pengarna på företagskontot direkt
  • Ökad likviditet som gör att ditt företag kan växa snabbare
  • Vårdar dina kundrelationer
  • Du slipper tidsödande administration
  • Du får en personlig handläggare hos oss

Vad är factoring?

Factoring betyder fakturakredit, det innebär att du får kontanta medel mot att du säljer eller belånar dina fakturor. Factoring är vanligt i många branscher, men kanske särskilt i branscher med långa kredittider och projektcykler såsom inom bygg, entreprenad och hantverk.

Enkelt uttryckt innebär factoring att ett företag säljer eller belånar sina fakturor. Detta görs genom ett finansföretag eller en bank som erbjuder factoringtjänster.

Vill du vet mer så fyll i formuläret nedan så hör vi av oss.

Vill du veta mer om factoring?

Fyll i formuläret nedan eller ring oss på 077-445 00 05 så hjälper vi dig. Du binder dig inte till något i detta skede.

Varför ska jag använda factoring:

Varför används factoring?

Idag används factoring av  många olika typer av företag i de flesta branscher. Och av många olika skäl. Till en början var det mest mindre och nystartade företag, med oregelbundna pengaflöden och med stort behov av likviditet, som sålde fakturor för att få ett jämnare och enklare företagarliv. Idag är factoring ett etablerat alternativ till banklån, checkkredit och annan typ av finansiering.

Hur fungerar factoring?

Factoring är i många fall ett bra och kostnadseffektivt sätt att frigöra kontanta medel för din verksamhet. Det fungerar som ett alternativ till traditionella banklån när du behöver snabb tillgång till likvida medel.

Vad innebär det att jag säljer mina fakturor?

När du säljer fakturan till ett factoringbolag som t ex. Resurs Bank tar det ut en mindre procent av fakturabeloppet i avgift för att ta över din kundfordran. Resten får du utbetalt till företagets bankkonto. Resurs Bank betalar i normalfallet ut pengarna till ditt konto inom 24 timmar.

Vad innebär det att jag belånar mina fakturor?

Fakturabelåning innebär att er kundreskontra belånas i sin helhet.

Hur startar jag med factoring?

Att börja med factoring är enkelt och går snabbt. Ofta tar det någon dag att starta, men om du är snabb med att teckna avtal och har en faktura som du vill sälja, så kan du vara igång på några timmar.

Vad kostar factoring?

När du säljer en faktura behåller factoringbolaget en mindre andel av varje faktura. Detta är kostnaden för att använda factoring och oftast tillkommer en administrativ avgift per faktura.

Något annat du funderar på?

Låt vår kundservice hjälpa dig eller sök bland vanliga frågor.