Mer tid över med factoring

Factoring är en smart finansieringsform som hjälper dig att frigöra kapital genom att sälja eller belåna dina fakturor. Du kan följa dina fakturor i realtid i vårt system och slipper tidsödande administration och kan fokusera på det du ska – att utveckla ditt företag!

Fördelar för ditt företag

  • Pengarna på företagskontot direkt
  • Gör jobbet online
  • Korta väntetider

Välj Resurs factoring

Vi har erfarenhet av fakturaköp sedan 2001 och med oss får du en stabil och trygg partner som har förståelse för just ditt företags utmaningar.

Vi jobbar nära dig som kund och tar oss tid att förstå och hitta lösningar på din affär och dina utmaningar. Genom noggranna kreditkontroller och kvalitetssäkring av dina fakturabetalare hjälper vi dig att investera i din verksamhet genom att låta dina egna pengar arbeta. Du ska kunna koncentrera dig på dina affärer och inte vara bank till dina kunder, det hjälper vi dig med.

Vilka är våra kunder?

Vi arbetar i alla branscher, erbjuder rätt pris och bra service för att tillsammans skapa förtroendegivande och kapitalstarka företag. Resurs är en partner för alla dina fakturor. Vi har digitala lösningar för hela ditt fakturaflöde. Genom vår webbportal loggar du in och har där en komplett sammanställning över din reskontra.

Låt oss tillsammans gå igenom din affär och dina möjligheter så att du kan ägna dig åt annat.

Mer information kring Resurs factoringtjänster

Fakturaköp När du använder tjänsten Fakturaköp innebär det att du överlåter en eller samtliga av företagets fakturor till Resurs och du får pengarna på ditt konto inom 24 timmar. Fakturabelåning Fakturabelåning innebär att du lägger över hela din reskontra hos oss. Du får upp till den största delen av fakturornas värde direkt. Resten får du när fakturan är betald, med avräkning för kostnader och ränta.


Att börja med factoring är enkelt och går snabbt. Ofta tar det någon dag att starta, men om du är snabb med att teckna avtal och har en faktura som du vill sälja, så går det snabbare.


Du kommer förses med en egen personlig inloggning till vår portal där du när som helst kan kontrollera dina fakturor och avräkningar.


Fakturabelåning innebär att er kundreskontra belånas i sin helhet.


Tillsammans med dig går vi igenom dina förutsättningar, där vi tillämpar individuell prissättning. Priset beror bland annat på vilken typ av avtal som tecknas, vem som står för kreditrisken, vad det är för typ av verksamhet samt vem/vilka kunderna är.


Jag vill veta mer om factoring från Resurs