Resurs Bank lanserar försäljningsplattformen Merchant Portal på nordisk nivå

Efter bra respons från Retailers i Sverige och Danmark lanseras nu försäljningsplattformen Resurs Merchant Portal på hela den nordiska marknaden. Merchant Portal bygger på Resurs Banks omni-koncept där försäljningsplattformen är navet för all hantering av försäljningskanaler för att effektivisera den dagliga verksamheten för partners inom Retail Finance.

– Det känns riktigt bra att vi nu kan erbjuda partners inom Retail Finance en integrerad försäljningsplattform som förenklar och skapar värde för deras nordiska affär. För partners som är verksamma på fleramarknader i Norden erbjuder Merchant Portal smarta lösningar som gör det möjligt för partners att lokalanpassa sin nordiska affär för respektive marknad. Användargränssnittet visualiseras likadant oavsett köpkanal, vilket innebär att våra partners kan erbjuda bästa tänkbara användarupplevelse och därmed bättre möta kundens förväntningar, säger Anders Engstedt, Development Director Payment Solutions.

Merchant Portal har erbjudits till handlare på den svenska och danska marknaden sedan 2018 och har drivits som pilotprojekt i Norge och Finland under hösten. Nu lanseras plattformen fullt ut på den nordiska marknaden. Plattformen kräver ingen integration mot affärssystem vilket skapar enkelhet och tillgänglighet för användaren. Förutom att erbjuda olika betalningsalternativ vid försäljning och returhantering, erbjuder plattformen även transaktionsöversikter från e-handel, livechatt med support och försäljningsinsikter som syftar till att optimera den dagliga försäljningen och effektiviteten. 

Optikerkedjan Synsam Group är en av flera partners till Resurs Bank som sedan en tid tillbaka använt Merchant Portal i Sverige och som nu tar försäljningsplattformen till samtliga nordiska marknader. Från november 2020 använder optikerkedjan sig av plattformen på nordisk nivå.

– Vi har testat Merchant Portal i Sverige och ser fördelar i att kunna erbjuda ett gemensamt gränssnitt och att vi kommer kunna hantera vår försäljning på samma sätt på alla nordiska marknader. Det bidrar till att vi kan utveckla vår affär mer effektivt och samordnat, säger Andreas Sjöharald, Chief Commercial Officer, Synsam Group.

Läs mer om Resurs betalningslösningar här.

Mer information:
Anders Engstedt, Development Director Payment Solutions, anders.engstedt@resurs.se
Marcus Lennerhov, Product Manager Payment Solutions, marcus.lennerhov@resurs.se  

Presskontakt:
press@resurs.se