Resurs möjliggör klimatsmarta investeringar för privatkunder i nytt partnerskap med Hemma

Nu får fler privatpersoner möjlighet att inom kort ta del av Resurs Banks förmånliga privatlån via ett nytt samarbete med bostadskreditinstitutet Hemma, en plattform för omställning till hållbara bostäder. Samarbetet ska göra det enkelt och förmånligt att investera i ett klimatsmart boende och är ytterligare ett steg i Resurs strategi att erbjuda hållbara kreditlösningar.     

Genom samarbetet kommer Hemmas kunder få möjlighet att söka fördelaktiga privatlån via Resurs för energieffektivisering av hushållet. Det finns idag omkring 2,1 miljoner singelfamiljehus i Sverige varav mindre än en procent uppfyller kraven för att anses ”gröna”. Möjligheten till förmånliga bo- och privatlån för att driva omställningen till hållbara energilösningar i befintliga hem är efterfrågat. Samarbetet ska nu ge tydliga ekonomiska incitament att göra hållbara investeringar i hushållet.  

- Vi är stolta över att tillsammans med Hemma kunna erbjuda våra kunder möjligheten att investera i klimatsmarta lösningar till ett förmånligt pris, där villkoret är att lånet används till hållbara energi-investeringar i hemmet. Den här typen av låneerbjudande behöver vi se mer av i branschen och är ett tydligt steg i den riktningen mot ännu mer affärsdrivet hållbarhetsarbete, säger Felix Erlanson, Sales Manager, Nordic Consumer Loans, Resurs Bank.

- Vi är glada att tillsammans med Resurs Bank fortsätta utveckla vårt erbjudande med konkurrenskraftiga lån som hjälper hushåll att ställa om till ett mer hållbart boende. Genom samarbetet tar vi ytterligare ett steg i att möta den ökade efterfrågan av hållbara investeringar, säger Martin Ekenbäck, CMO, Hemma.

Tillsammans med Hemma fortsätter Resurs sitt engagemang att erbjuda kunder bra och attraktiva förutsättningar att göra hållbara investeringar för klimatet såväl som för en privatekonomi i balans.

Mer information
Felix Erlanson, Sales Manager, Nordic Consumer Loans, felix.erlanson@resurs.se tel +46 736 44 33 03
Martin Ekenbäck, CMO, Hemma, martin@hemma.se, +46
 763 44 03 04

Om Hemma
Hemma är en hållbarhetsplattform med visionen att göra det enklare och lönsammare för hushåll att investera i ett klimatsmart boende. Genom att erbjuda konkurrenskraftiga lån med grön rabatt vill vi hjälpa hushåll att investera i energieffektivisering och förnybar energi.

Dokument och länkar