Resurs Bank förstärker satsning på utlåning och höjer lånetaket till 250 000 kronor

Under en testperiod har Resurs Bank erbjudit utvalda privatkunder ”Resurslånet” med lånebelopp på 150 000–250 000 kronor. Testperioden har gett två viktiga kundsvar. Det finns en stark efterfrågan och kunderna ger produkten ett högt betyg avseende enkelhet och prisvärdhet.

Under en testperiod har Resurs Bank erbjudit utvalda privatkunder ”Resurslånet med lånebelopp på 150 000–250 000 kronor. Testperioden har gett två viktiga kundsvar. Det finns en stark efterfrågan och kunderna ger produkten ett högt betyg avseende enkelhet och prisvärdhet.

Allt eftersom fler lånekunder ser sig om efter alternativ utanför storbankerna har Resurs Bank valt att möta deras efterfrågan. Med över 500 000 aktiva kunder på främst privatlån, kreditkort och räntefria butikskrediter ger sig nu Resurs Bank på allvar in i konkurrensen om de större lånen. Många aktörer på marknaden arbetar med lockpriser. Som ett direkt svar på detta erbjuder Resurs Bank Resurslånet där kunderna i dagsläget aldrig får en låneränta över 6,48 % och de med allra lägst risk får 4,27 % i ränta.

–     Räntan är en viktig produktegenskap och vi arbetar hårt för erbjuda en så låg nivå som möjligt till kunderna. Utöver en effektiv administration och låga försäljningsomkostnader är det främst risknivån som vi kan påverka. Därför är det något högre krav på en ordnad ekonomi som behövs för denna produkt. Utöver att ha fast inkomst och att man ska vara minst 25 år, krävs det att man är två låntagare med varsin inkomst för att kunna ta del av Resurslånet, säger Patrik Hankers, chef In- och utlåning Resurs Bank.

För mer information om lån från Resurs Bank besök www.resurs.se/lana/lana.jsp

För mer information om Resurs Bank besök vårt pressrum eller kontakta:

Patrik Hankers, chef In- och utlåning Resurs Bank

Tel: 0736–61 20 52  patrik.hankers@resurs.se

Olof Engvall, presschef Resurs Bank

Tel: 0736–61 20 43. olof.engvall@resurs.se