Supreme Card Woman stödjer Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj för elfte året i rad

9 miljoner kronor hittills. Det är resultatet av Supreme Card Womans mångåriga stöd till cancerforskningen. Sedan 2007 har Resurs Bank varit partner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. För varje köp som görs med kortet går en krona till cancerforskningen.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs med syftet att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancer och bedriva påverkansarbete. Kampanjen genomförs 2017 för femtonde året i rad, varav Resurs Bank varit med i elva år.

  • -Vi är stolta och tacksamma att Resurs Bank varit partner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj sedan 2007. Deras engagemang är viktigt och bidrar till Cancerfondens vision att besegra cancer, säger Ulrika Årehed Kågström, generalsekreterare Cancerfonden.

Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj genomförs under oktober varje år med syfte att finansiera cancerforskning, sprida kunskap om cancerprevention samt bedriva påverkansarbete. Varje år får cirka 60 000 personer i Sverige ett cancerbesked. Av dessa får omkring 8 000 diagnosen bröstcancer. Cirka 30 procent av all cancer hos kvinnor är bröstcancer, som därmed är kvinnans vanligaste cancersjukdom. Chansen att bli botad från bröstcancer har ökat de senaste årtiondena. I dag överlever drygt 80 procent av dem som drabbas av bröstcancer. Det beror främst på att allt fler fall upptäcks tidigt, och på att behandlingsmetoderna blivit bättre.

Mer information:

Camilla Ögren, försäljningschef Supreme Card. 0736-61 20 03 camilla.ogren@resurs.se