Guldet reste hem med Resurståget och vi är en STOLT huvudsponsor

Efter en fantastisk säsong för HIF med stora silver i allsvenskan så var det i lördags dags för final i Svenska Cupen mot Hammarby IF på Söderstadion i Stockholm. För att HIF skulle få riktigt bra stöd som arrangerades ”Resurståget” som tog femhundra supportar till Stockholm för att stötta laget.

Vår marknadsanalytiker Jimmy med stjärnorna från HIF

Efter en fantastisk säsong för HIF med stora silver i allsvenskan så var det i lördags dags för final i Svenska Cupen mot Hammarby IF på Söderstadion i Stockholm. För att HIF skulle få riktigt bra stöd som arrangerades ”Resurståget” som tog femhundra supportar till Stockholm för att stötta laget.

07:30 rullade tåget ut från knutpunkten i Helsingborg med destination Stockholm och den stundande Cupfinalen. Stämningen var glad och förväntansfull men förstås lite nervös utav förståliga skäl. Resurs Bank var representerad av undertecknad tillsammans med två kollegor som höll humöret uppe under hela den långa tågresan.

Matchen gick HIFs väg efter att Rasmus Jönsson hade hållt sig påpassligt framme och bredsidat in matchens enda mål tio minuter från slutet. När domaren sedan blåste av så kunde vi konstatera att HIF på nytt tagit sin andra cup-titel under 2000-talet.

Resan hem gick sedan i glädjens och sångens tecken, och höjdpunkten var att vi hade sällskap hem av HIFs fantastiska spelare som begav sig ut i vagnarna och lät alla supportrar känna på bucklan. Glädjen och sången fortsatte under hela resan hem till knutpunkten där ytterligare ett par tusen supportrar väntade på att få välkomna de nyblivna cupmästarna.

En fantastisk säsong fick en strålande avslutning och huvudsponsorn vill rikta ett stort tack till spelare, ledare, anställda vid HIF och supportrar som gjort säsongen till en lång härlig fest som kunde krönas med ett Cup-guld och ett stort silver i Allsvenskan.

Vi ser fram emot en spännande säsong under 2011 med både Europaspel och en Supercupsfinal mot Malmö…

Jimmy Mogrip – Marknadsanalytiker och hängiven HIF-supporter