Resurs Bank blir huvudsponsor för Sveriges nyaste maraton, Helsingborg Marathon 2014

Med mindre än ett år till första upplagan av Helsingborg Marathon, väljer Resurs Bank att bli huvudsponsor för Sveriges nyaste maraton.

Initiativtagarna Simon Wikstrand och Andreas Gartmyr på Strandpromenaden i Helsingborg.

Med mindre än ett år till första upplagan av Helsingborg Marathon, väljer Resurs Bank att bli huvudsponsor för Sveriges nyaste maraton.

Resurs Bank är en stor sponsor av idrott och föreningsliv med ett trettiotal sponsorskap från gräsrotsnivå till elitidrott. Nu satsar man på att stödja satsningen på att skapa ett helt nytt maraton i Helsingborg och bidrar såväl ekonomiskt som med rådgivning och nätverksstöd.

-       Vi är genuint imponerade av satsningen och arrangörernas entreprenörskraft för att skapa ett spännande event i regionen.
Med en stark förankring i Helsingborg är Resurs Bank angeläget om att bidra till regionens attraktion. Profilen på arrangemanget stämmer dessutom väl överens med vår ambition att främja idrott och folkhälsa, säger Magnus Axelsson, marknadschef för Resurskoncernen.

Första upplagan av Helsingborg Marathon arrangeras den 13 september 2014. Prognosen för första loppet är att 3 000 ska komma till start och att inom några år ha 5 000 deltagare.

-       Sponsorer som Resurs Bank har mycket stor betydelse för att vi ska kunna genomföra loppet. Utan sponsorstöd hade det närmast varit omöjligt att bygga ett så stort arrangemang och vi är stolta över att kunna presentera Resurs Bank som huvudsponsor. Deras erfarenhet och engagemang kommer att tillföra en professionalism till vad som ska bli Nordens bästa maraton, säger Andreas Gartmyr och Simon Wikstrand, initiativtagare för Helsingborg Marathon.

Pressbilder av fotograf Lisa Wikstrand finns på förfrågan.

Mer information

Magnus Axelsson, marknadschef Resurskoncernen. Tel: 0736-44 33 16. magnus.axelsson@resurs.se

Andreas Gartmyr andreas@hbgm.se 0708-257711. Simon Wikstrand simon@hbgm.se 0735-204878