Spara tillsammans

Gemensamt sparkonto

Att sätta ett tydligt mål tillsammans är en bra början när du och din partner vill komma igång med ett gemensamt sparande. Det ger också en fingervisning om hur mycket ni behöver spara och hur lång tid det kan tänkas ta. Målet kan exempelvis vara en ny bil, renovering av köket, eller en lägenhetsinsats.

Att spara till en buffert med syftet att bygga upp en reserv för oväntade utgifter är också en god anledning till att börja spara. Kom alltid ihåg att varje sparad krona är bättre än ingen alls.

Fördelar med vårt sparkonto

  • 3,00 % sparränta från första kronan*
  • Omfattas av insättningsgarantin
  • Obegränsat med avgiftsfria uttag

*Den rörliga räntan kan förändras över tid och påverkas av det allmänna ränteläget.

Bra att veta när ni sparar tillsammans

Du och din partner kommer båda åt kontot var för sig gällande överföringar till det föranmälda kontot. För överföring till annat konto krävs bådas underskrifter.

Om du och din partner vill månadsspara går det bra att göra en autogiroanmälan direkt på ansökningsblanketten. Om ni bestämmer er för att börja månadsspara efter att ni öppnat sparkontot, kan ni enkelt aktivera en stående överföring till ert gemensamma sparkonto så här:

  • Logga in på respektive internetbank och skapa en ny stående överföring.
  • Välj vilket belopp ni vill spara varje månad och ange ert gemensamma sparkonto hos Resurs.

Månadssparandet går såklart att ändra och pausa vid behov.

Insättningsgarantin

Att spara på Resurs är tryggt. Våra sparkonton omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Det betyder att du som kund har rätt till ersättning upp till 1 050 000 kr för ditt sammanlagda kapital hos banken. När du öppnar ett sparkonto hos oss har du ingen bindningstid, inga avgifter och obegränsat med fria uttag.

Läs om insättningsgarantin

Frågor om att spara tillsammans

För att öppna ett sparkonto måste du ha ett svenskt bankkonto som du kopplar ditt sparkonto till för framtida utbetalningar. Så här gör du: 1. Gör din ansökan digitalt (du måste vara över 18 år) eller ladda ner blanketten 2. Fyll i och skriv ut den 3. Skriv under blanketten, bifoga en kopia på din ID-handling och skicka till: Resurs Bank AB (SPAR), Svarspost 203 68 240, 258 00 Helsingborg Du kan också ta en bild på din ID-handling och MMS:a till 0730-12 14 74


Enligt lagen om åtgärder mot penningtvätt och finansiering av terrorism måste vi som bank ha god kännedom om dig som kund. Informationen behandlas konfidentiellt och omfattas av banksekretess.


För att göra ett uttag loggar du antingen in på Mina Sidor och identifierar dig med BankID eller ringer till oss på 0771-10 11 12. Väljer du att ringa behöver du uppge ditt kontonummer och din personliga kod. Privatpersoner kan max ta ut 150 000 kr per dag (max 500 000 kr på 7 dagar) via Mina Sidor och 1 000 000 kr via telefon. Har du inte föranmält något konto för utbetalning måste du skicka in en uttagsblankett tillsammans med en kopia på giltig ID-handling, till den här adressen:


Det betyder att varje kund har rätt till ersättning för sitt sammanlagda kapital hos banken med ett belopp som motsvarar högst 1 050 000 kr, om Resurs skulle gå i konkurs.


Formulär

Villkor

Information