Resurs Bank
menu

Resurs skapar smidig bilfinansiering med Pay by Loan

Resurs lanserar en ny produkt under namnet Pay by Loan för att erbjuda ett smidigt alternativ för bilköpare. Finansieringen löses direkt utan lång ansökningsprocess och kunden slipper agera mellanhand.

Bilhandlare har traditionellt bara haft en fastränteprodukt, ett slags ”one size fits all”-lösning, för finansiering av bilköp. Det vill Resurs ändra på. I samarbete med kreditförmedlingsföretaget Autolend lanserar Resurs nu Pay by Loan, en ny produkt som gör det snabbare och smidigare att få billån utan säkerhet. Produkten är del av Resurs erbjudande Banking as a Service och en viktig del i satsningen på digitala tjänster.

Efterfrågan på sömlösa tjänster som skapar smidigare kundresor har ökat snabbt under de senaste åren. Resurs nya lösning kopplas in i Autolends plattform där kunden gör låneansökan och får ett upplägg som passar just dem. Det gör det enklare för kunden att planera sitt köp.

– Vi vet hur det känns att försöka byta bil samtidigt som hushållet kämpar med ökade kostnader. Vår tjänst gör en unik bedömning av varje kund för att säkerställa att den får så bra finansieringsalternativ som möjligt och tar höjd för att den ska ha balans i vardagsekonomin, säger Felix Erlanson, Commercial Director Consumer Sverige på Resurs.

Smidigare för alla
Pay by Loan är en skalbar tjänst som kan användas mot flera plattformar. Upplägget skapar även en enklare säljprocess för handlaren. I stället för att kunden ska agera mellanhand i köpet och först motta pengarna och sedan betala för bilen går betalningen direkt till bilhandlaren via Autolend när bilen levereras.

– Pay by Loan sker i realtid. Information skickas till oss på Resurs, kunden får svar direkt och kan presentera det hos handlaren. Inga ansökningar eller bedömningar som tar tid, helt enkelt. Allt är automatiserat och digitalt. Det är en tjänst som gör livet lättare för både företagskunder och konsumenter, säger Felix Erlanson.

Billån har funnits länge och med Pay by Loan som en ny finansieringslösning vill man få i gång den slumrande innovationen i branschen.

– Resurs är en perfekt partner för just detta. Vi är båda aktörer som vill bidra med nytänkande på marknader med rigida strukturer och stark tradition. Vi är laddade för att se vad vårt samarbete kan göra för att ”röra om i grytan”, säger Micke Nordberg, vd på Autolend.