Låneskydd

Teckna låneskydd

Frågor & svar

För att låna av oss måste du ha fyllt 20 år och inte ha betalningsanmärkningar. Du behöver också ha en inkomst på minst 140 000 kr/år för lån mindre än 50 000 kr och för lån från 50 000 kr är kravet minst 240 000kr/år. Lånet kan inte användas till att köpa bostad, och inte heller till kontantinsats för bostadsköp.


Du ansöker smidigast med BankID. Du kan också kontakta oss på telefon 033-724 21 10, vardagar kl. 8.00-18.00. Har du inte tillgång till BankID så kan du ansöka via blankett som finns under blanketter på sidan för kundservice.


Om du gör en onlineansökan får du besked direkt på skärmen om ditt lån är beviljat. Ansöker du via telefon får du besked av den handläggare du pratar med.


Det är viktigt att du betalar i tid för att undvika påminnelse- och förseningsavgifter, och förfallodag är alltid sista bankdagen i månaden. Det innebär att betalningen ska vara hos oss senast den dagen. Om du betalar via autogiro dras beloppet den sista bankdagen i månaden. Tänk på att det är viktigt att du har tillräckligt med pengar på kontot, annars blir debiterad påminnelse- och förseningsavgifter.


Du kan se på fakturan när du har möjlighet att utnyttja betalningsfri månad. För att aktivera en betalningsfri månad, gör något av följande: Ring oss på 033-724 21 10 Sms:a på 0730-12 20 51 - skriv PAUSA och ditt lånenummer. Du måste sms:a från det mobilnummer som du har registrerat hos oss. Ditt lånenummer hittar du på fakturan.


Under förutsättning att inbetalning sker enligt lånevillkoren finns det möjlighet att höja ditt lån. Om du vill höja ditt lån så ansöker du om det du vill höja lånet till , alltså ditt befintliga lån + önskad höjning. En ny kreditupplysning tas.