Låneskydd

Tryggare lån med låneskydd

Att låna pengar hos oss ska självklart vara tryggt. Därför kan du teckna ett låneskydd.

Om du har låneskydd och något oförutsett skulle hända, till exempel att du skulle bli sjukskriven eller arbetslös, så står vi för räntekostnad och amortering i upp till 12 månader, så att du slipper oroa dig för din ekonomi mer än nödvändigt. Priset är 0,6 % av lånebeloppet dock lägst 9 kr och som högst 247 kr.

Låneskydd ger dig ekonomisk trygghet vid:

  • Ofrivillig arbetslöshet
  • Sjukskrivning
  • Sjukhusvistelse
  • Dödsfall till följd av olycka

Du tecknar enkelt låneskydd i samband med att du ansöker om ditt lån. Vill du teckna i efterhand loggar du bara in på Mina sidor och tecknar direkt. Har du inte tillgång till BankID är du välkommen att ringa vår kundservice (033-724 21 10).

Vem kan teckna Låneskydd?

Du som har ett Ellos Privatlån kan teckna Låneskydd, under förutsättning att du inte är inlagd på sjukhus, är fullt arbetsför, fast anställd sedan minst 7 månader och inte har kännedom om varsel eller uppsägning. Du är också medlem i arbetslöshetskassa och inskriven hos Försäkringskassan och får ingen sjukpenning, sjukersättning, a-kassa eller aktivitetsersättning.

Försäkringsgivare Försäkringsgivare är Solid Försäkring AB, Box 22151, 250 23 Helsingborg med organisationsnummer 516401-8482. Solid står under Finansinspektionens tillsyn.

Försäkringsförmedlare Försäkringsförmedlare är Resurs Bank AB, Box 22209, 250 24 Helsingborg med organisationsnummer 516401-0208. Resurs Bank är registrerad försäkringsförmedlare i försäkringsförmedlarregistret som hålls tillgängligt hos Bolagsverket. Resurs Bank står i egenskap av försäkringsförmedlare under tillsyn av Finansinspektionen.

Låna upp till 400 000 kr utan säkerhet

  • Ansök idag. Du förbinder dig inte till något
  • Få dina pengar inom 3 bankdagar
Ellosprivatlan SE Paket 4Ellosprivatlan SE Paket 4

Frågor & svar

Våra grundkrav är att du har fyllt 20 år och inte har några betalningsanmärkningar. Du måste ha en fast inkomst på minst 84 000 kr/år före skatt från arbete eller pension. Lånet kan inte användas till att köpa bostad (inklusive kontantinsats).


Snabbast och smidigast är att ansöka online med BankID. Du kan också kontakta oss på telefon 033-724 21 10, vardagar kl. 8.00-18.00. Har du inte tillgång till BankID så kan du ansöka via vår blankett. Den hittar du under blanketter på sidan för Kundservice.


När du ansöker online får du besked direkt på skärmen om ditt lån är beviljat eller inte. Ansöker du via telefon får du besked direkt av våra handläggare.


Lånet utbetalas 1-3 bankdagar efter att vi fått ett signerat låneavtal och eventuell begärd dokumentation från dig. När du signerar elektroniskt med BankID förkortar du handläggningstiden. Behövs det av någon anledning kompletteras med annan dokumentation så kan detta också innebära en lite fördröjning.


Du loggar enkelt in på Mina Sidor för att se ditt aktuella saldo och dina avier/fakturor. Du kan också se ""Aktuellt saldo/aktuell skuld"" på avin.


Förfallodagen är alltid sista bankdagen i månaden. Det innebär att betalningen ska vara hos oss senast den dagen. Om du är försenad med betalningen innebär det påminnelse- och förseningsavgifter. Autogiro dras den sista bankdagen i månaden. Det är därför viktigt att du har tillräckligt med pengar på kontot, då du annars blir debiterad påminnelse- och förseningsavgifter.


På din faktura ser du när du kan utnyttja betalningsfri månad. För att välja en betalningsfri månad behöver du ringa oss på telefon 033-724 21 10 eller smsa på 0730-12 20 51 - skriv PAUSA och ditt lånenummer. Du måste smsa från det mobilnummer som du har registrerat hos oss. Ditt lånenummer hittar du på fakturan.


Under förutsättning att inbetalning sker enligt lånevillkoren finns det möjlighet att höja ditt lån. Om du vill höja ditt lån så ansöker du om det du vill höja lånet till , alltså ditt befintliga lån + önskad höjning. En ny kreditupplysning tas.