Ansök om Ellos Privatlån

Ellos Privatlan Laneskydd1Ellos Privatlan Laneskydd1

Frågor & svar

För att låna av oss måste du ha fyllt 20 år och inte ha betalningsanmärkningar. Du behöver också ha en inkomst på minst 140 000 kr/år för lån mindre än 50 000 kr och för lån från 50 000 kr är kravet minst 240 000kr/år. Lånet kan inte användas till att köpa bostad, och inte heller till kontantinsats för bostadsköp.


Du ansöker smidigast med BankID. Du kan också kontakta oss på telefon 033-724 21 10, vardagar kl. 8.00-18.00. Har du inte tillgång till BankID så kan du ansöka via blankett som finns under blanketter på sidan för kundservice.


Det är ett så kallat annuitetslån och du betalar en fast kostnad. Den är samma varje månad om inte räntan justeras.


Ja, lånet är obundet. Det innebär att du kan välja att betala tillbaka en större del, eller hela lånebeloppet, när du vill utan att det kostar dig något extra. Kom ihåg att samtidigt avsluta eventuellt autogiro.


Om du gör en onlineansökan får du besked direkt på skärmen om ditt lån är beviljat. Ansöker du via telefon får du besked av den handläggare du pratar med.


Lånebeloppet betalas ut till dig inom tre bankdagar efter att vi har fått det signerade låneavtalet. Vi rekommenderar att du ansöker och signerar digitalt. Om vi skulle behöva någon form av komplettering med annan dokumentation kan det innebära en viss fördröjning.


Du kan alltid logga in på Onlinebanken för att se ditt aktuella skuldsaldo samt avier och fakturor. Du kan också se "Aktuellt saldo/aktuell skuld" på den senaste avin.


Det är viktigt att du betalar i tid för att undvika påminnelse- och förseningsavgifter, och förfallodag är alltid sista bankdagen i månaden. Det innebär att betalningen ska vara hos oss senast den dagen. Om du betalar via autogiro dras beloppet den sista bankdagen i månaden. Tänk på att det är viktigt att du har tillräckligt med pengar på kontot, annars blir debiterad påminnelse- och förseningsavgifter.


Du kan se på fakturan när du har möjlighet att utnyttja betalningsfri månad. För att aktivera en betalningsfri månad, gör något av följande: Ring oss på 033-724 21 10 Sms:a på 0730-12 20 51 - skriv PAUSA och ditt lånenummer. Du måste sms:a från det mobilnummer som du har registrerat hos oss. Ditt lånenummer hittar du på fakturan.


Det är främst din ekonomi som avgör räntesatsen, men också hur mycket du lånar och vilken återbetalningstid du valt. Exakt ränta får du veta när du gjort en ansökan och vi har genomfört en kreditbedömning. Vi använder oss både av rörlig och individuell ränta. Lånebelopp: 2 000 - 400 000 kr Ränta: 6,55% - 26% Återbetalningstid: 1-15 år