Frågor & svar

Våra grundkrav är att du har fyllt 20 år och inte har några betalningsanmärkningar. Du måste ha en fast inkomst på minst 84 000 kr/år före skatt från arbete eller pension. Lånet kan inte användas till att köpa bostad (inklusive kontantinsats).


Snabbast och smidigast är att ansöka online med BankID. Du kan också kontakta oss på telefon 033-724 21 10, vardagar kl. 8.00-18.00. Har du inte tillgång till BankID så kan du ansöka via vår blankett. Den hittar du under blanketter på sidan för Kundservice.


Lånet är ett annuitetslån vilket betyder att du betalar samma summa varje månad.


Ja, vi har ingen bindningstid på lånet. Slutbetalning kan ske när som helst utan extra kostnader, tänk dock på att avsluta ditt eventuella autogiro.


När du ansöker online får du besked direkt på skärmen om ditt lån är beviljat eller inte. Ansöker du via telefon får du besked direkt av våra handläggare.


Lånet utbetalas 1-3 bankdagar efter att vi fått ett signerat låneavtal och eventuell begärd dokumentation från dig. När du signerar elektroniskt med BankID förkortar du handläggningstiden. Behövs det av någon anledning kompletteras med annan dokumentation så kan detta också innebära en lite fördröjning.


Du loggar enkelt in på Mina Sidor för att se ditt aktuella saldo och dina avier/fakturor. Du kan också se ""Aktuellt saldo/aktuell skuld"" på avin.


Förfallodagen är alltid sista bankdagen i månaden. Det innebär att betalningen ska vara hos oss senast den dagen. Om du är försenad med betalningen innebär det påminnelse- och förseningsavgifter. Autogiro dras den sista bankdagen i månaden. Det är därför viktigt att du har tillräckligt med pengar på kontot, då du annars blir debiterad påminnelse- och förseningsavgifter.


På din faktura ser du när du kan utnyttja betalningsfri månad. För att välja en betalningsfri månad behöver du ringa oss på telefon 033-724 21 10 eller smsa på 0730-12 20 51 - skriv PAUSA och ditt lånenummer. Du måste smsa från det mobilnummer som du har registrerat hos oss. Ditt lånenummer hittar du på fakturan.