Ansök om lån

Låna upp till

400 000 kr

Med Ellos Privatlån kan du ansöka om lån från 2 000 upp till 400 000 kr. Ansök idag, så kan du ha pengarna inom 3 bankdagar. Här nedanför kan du räkna på lånet och välja den månadskostnad som passar dig själv bäst.

  • Lånebelopp: 2 000 - 400 000 kr
  • Ränta: 6,55% - 26%
  • Återbetalningstid: 1-15 år

Så här ansöker du:

1. Fyll i din ansökan

Du kan ansöka om ett nytt lån eller välja att höja ditt befintliga lån.

2. Behandling av ansökan

När vi fått in din ansökan görs en kreditbedömning. Du får reda på viket belopp du blivit beviljad samt vilken ränta du erbjuds. Notera att ansökan inte är bindande.

3. Signera avtalet

Du kan signera avtalet med BankID eller på papper via post.

4. Utbetalning

När du signerat tar det 1-3 bankdagar innan du har pengarna på önskat konto.

Tryggare lån med låneskydd

Med en betalförsäkring skyddas ditt lån om du till exempel skulle bli sjukskriven eller arbetslös. Du slipper oroa dig för din ekonomi mer än nödvändigt, om det oförutsedda skulle inträffa.

Ellosprivatlan SE Paket 4Ellosprivatlan SE Paket 4

Ellos Privatlån

Vilken ränta du får beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Den exakta räntan får du besked om först efter att du skickat in en låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning. Vi använder oss både av rörlig och individuell ränta.

  • Lånebelopp: 2 000 - 400 000 kr
  • Ränta: 6,55% - 26%
  • Återbetalningstid: 1-15 år
1911 Ellos Ansok Om Lan 500x1911 Ellos Ansok Om Lan 500x

Frågor & svar

Våra grundkrav är att du har fyllt 20 år och inte har några betalningsanmärkningar. Du måste ha en fast inkomst på minst 84 000 kr/år före skatt från arbete eller pension. Lånet kan inte användas till att köpa bostad (inklusive kontantinsats).


Snabbast och smidigast är att ansöka online med BankID. Du kan också kontakta oss på telefon 033-724 21 10, vardagar kl. 8.00-18.00. Har du inte tillgång till BankID så kan du ansöka via vår blankett. Den hittar du under blanketter på sidan för Kundservice.


Lånet är ett annuitetslån vilket betyder att du betalar samma summa varje månad.


Ja, vi har ingen bindningstid på lånet. Slutbetalning kan ske när som helst utan extra kostnader, tänk dock på att avsluta ditt eventuella autogiro.


När du ansöker online får du besked direkt på skärmen om ditt lån är beviljat eller inte. Ansöker du via telefon får du besked direkt av våra handläggare.


Lånet utbetalas 1-3 bankdagar efter att vi fått ett signerat låneavtal och eventuell begärd dokumentation från dig. När du signerar elektroniskt med BankID förkortar du handläggningstiden. Behövs det av någon anledning kompletteras med annan dokumentation så kan detta också innebära en lite fördröjning.


Du loggar enkelt in på Mina Sidor för att se ditt aktuella saldo och dina avier/fakturor. Du kan också se ""Aktuellt saldo/aktuell skuld"" på avin.


Förfallodagen är alltid sista bankdagen i månaden. Det innebär att betalningen ska vara hos oss senast den dagen. Om du är försenad med betalningen innebär det påminnelse- och förseningsavgifter. Autogiro dras den sista bankdagen i månaden. Det är därför viktigt att du har tillräckligt med pengar på kontot, då du annars blir debiterad påminnelse- och förseningsavgifter.


På din faktura ser du när du kan utnyttja betalningsfri månad. För att välja en betalningsfri månad behöver du ringa oss på telefon 033-724 21 10 eller smsa på 0730-12 20 51 - skriv PAUSA och ditt lånenummer. Du måste smsa från det mobilnummer som du har registrerat hos oss. Ditt lånenummer hittar du på fakturan.