Gröna lån för dig som investerar i grön omställning med Telge Energi

Låna till solceller och bergvärme

Börjar det närma sig installation? Då har du möjlighet att ansöka om ett grönt lån som innebär att du får en ränterabatt när du väljer att låna till solceller eller bergvärme. Även du som redan investerat i solceller eller värmepump kan ansöka om ett grönt lån upp till 12 månader efter din installation. För att ta del av våra gröna lån krävs:

  • En installation av solceller på minst 4,5 kW eller en installation av bergvärmepump
  • En godkänd och accepterad offert av installatören

Rabatt på räntan

Väljer du att låna till solceller eller bergvärme genom våra gröna lån får du rabatt på lånets ränta.

Ökat värde på huset

När du gör en grön omställning och investerar i solceller eller bergvärme kan du öka värdet på ditt hus.

Lägre elkostnad

Du kan sänka din elkostnad och med solceller kan du dessutom lagra och sälja din oförbrukade el.

Redan gjort en grön omställning?

Du kan ansöka om ett grönt lån hos oss trots att du redan installerat solceller eller bergvärmepump. Du får då privatlånet utbetalt retroaktivt och för att ta del av vårt gröna bolån behöver du flytta ditt nuvarande bolån.

Minimikravet är en solcellsinstallation på minst 4,5 kW, som får vara max 12 månader gammal, alternativt utbyte eller nyinstallation av bergvärmepump.

Våra partners

Din säkerhet är viktig för oss

Vi jobbar hela tiden för att göra ditt besök hos oss så säkert och tryggt som möjligt. Du kan när som helst välja att ta del av de regler och förordningar som vi på Resurs förhåller oss till. Det gäller allt från hur vi hanterar kunduppgifter till banksekretess m.m.

Mer om integritet och säkerhet

Fördelar med att investera i solceller

Funderar du på att låna till solceller? Då kan vi berätta att fördelarna med solenergi är många. Du både klimatsäkrar och kan höja värdet på din bostad. Dessutom blir du mindre beroende av de stora elbolagen och eventuella prishöjningar. Inte nog med det, på sikt kan du spara pengar om du väljer att investera i solceller. Här berättar vi mer om fördelarna och hur solceller fungerar.