Grönt privatlån när du investerar i förnybar energi

Ett klimatsmart privatlån

Att satsa på förnybar energi är något som både du och miljön tjänar på. Därför vill vi på Resurs göra det enkelt för dig att ta klimatsmarta beslut genom att erbjuda en attraktiv ränterabatt med vårt gröna privatlån. Utöver en förmånlig ränta är lånet extra fördelaktigt för dig som:

  • Har en belåningsgrad på mer är 85 % och saknar ledigt utrymme i nuvarande bolån
  • Inte har möjlighet att flytta befintligt bolån på grund av bundna räntor

Välj och ansök om grönt privatlån

Vi erbjuder en ränta från 5,95% - 9,97%. Du får då en ränterabatt som bygger på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Exakt ränta får du besked om först efter att du skickat in en låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning.

Kreditgivare: Resurs Bank AB (publ)

1 943 kr/mån

Hur mycket vill du låna? 175 000 kr

Återbetalningstid i år:

23456789101112131415

Vid ett kreditbelopp om 150 000 kr med en rörlig årsränta på 6,50 % och 10 års löptid (återbetalningstid) uppgår den effektiva räntan till 7,18 %. I exemplet ingår administrationsavgift om 29 kr per månad och uppläggningsavgift om 499 kr. Det ordinarie månadsbeloppet att betala är 1 732 kr och det sammanlagda beloppet att betala blir 208 367 kr fördelat på 120 avbetalningar. Exemplet förutsätter att ränta och avgifter är oförändrade under hela kreditperioden. Avrundning tillämpas till närmaste högre krona. Den effektiva räntan är beräknad i enlighet med Konsumentverkets allmänna råd om konsumentkrediter. Kreditgivare är Resurs.

Du som redan installerat solceller

Du som under de senaset 12 månaderna har installerat solceller eller bergvärmepump kan ansöka om ett grönt privatlån i efterhand och få lånet utbetalt retroaktivt.

För att ta del av vårt grön privatlån är minimikravet en installation av solceller på minst 4,5 kW alternativt utbyte eller en nyinstallation av bergvärmepump.

Mer om grönt privatlån

Resurs Bank är kreditgivare för gröna privatlån.


Resurs gröna privatlån riktar sig till hushåll som investerar i förnybar energi, samt till hushåll i fastigheter med energiklass A. Minimikravet är en solcellsinstallation på minst 4,5 kW som får vara max 12 månader gammal eller utbyte eller nyinstallation av bergvärmepump.

Det är viktig för oss att du som lånekund har förutsättningar att betala tillbaka ditt lån, därför måste du som kund ha fyllt 20 år och ha en fast inkomst på minst 240 000 kr om året. Vi kontrollerar därefter din betalningsförmåga genom att ta en kreditupplysning. Är du långtidssjukskriven eller har en betalningsanmärkning kommer din ansökan inte att godkännas.


Hur mycket ditt lån kommer kosta varje månad beror på olika faktorer så som räntan, hur stort ditt lån är och vilken återbetalningstid du har valt. Ta hjälp av lånekalkylatorn ovan för att räkna ut den ungefärliga månadskostnaden för ditt gröna privatlån. Du ändrar själv lånebelopp och återbetalningstid och ser sen en uppskattning av vad lånet kommer att kosta.


Din ränta beror till stor del på dina ekonomiska förutsättningar, lånets storlek och vald återbetalningstid. Med ett grönt privatlån får du däremot en ränterabatt i samband med att du investerar i förnybar energi, men den exakta räntan får du besked om först efter att du skickat in din låneansökan och vi har genomfört en kreditprövning. Vi använder oss både av rörlig och individuell ränta.


Om du ansöker om ett grönt privatlån tillsammans med någon har du större chans att få lånet beviljat. En person blir då huvudsökande och den andra medsökande. Som bank betyder det att säkerheten ökar och vi kan ge dig bättre lånevillkor.


Våra partners