Resurs Banks historia och samarbetspartners

Våra partners

Resurs Bank vänder sig både till större samarbetspartners inom detaljhandeln och till såväl deras kunder som ett växande antal privatpersoner som lånar eller sparar pengar i Resurs Bank. Några av våra största samarbetspartners inom finansiering i butik/e-handel är kedjor som Bauhaus, NetOnNet, SOVA, Ticket, BMW och MIO. De senaste åren har alltfler företag och privatpersoner vänt sig till Resurs Bank för Privatlån, sparande, kreditkorten Supreme Card och fakturaköp.

Historien om Resurs Bank

Resurs Radio & TV startades i Domsten utanför Helsingborg 1977, av entreprenören Thomas Paulson. Resurs Bank är sedan sprunget ur Resurs Finans som introducerade konceptet räntefritt i mitten av 1980-talet. Delbetalning av exempelvis elektronik blev en succé och snart spreds framgången även till andra branscher inom detaljhandeln. 2001 blev Resurs Finans bank i och med banktillståndet.2016 börsintroducerades Resurs Banks moderbolag, Resurs Holding, på Nasdaq Stockholm.

Resurs Bank idag

Idag är Resurs Bank en snabbväxande svensk nischbank med landskontor i Norge, Finland och Danmark. Inom affärsområdet Retail finance (kundfinansiering i butik/e-handel) är Resurs Bank marknadsledande i Sverige och under stark tillväxt i de nordiska länderna, med sammanlagt 1 200 ansluta kedjor och 35 000 butiker. Inom affärsområden Privatlån, kreditkort, sparande och fakturaköp är banken en utmanare.