Resurs Bank investerar i nyetablerade Kivra Oy

Resurs Bank var bland de första att erbjuda sina kunder i Sverige möjlighet att ta emot postutskick via Kivras digitala brevlåda. Nu stärks partnerskapet genom att Resurs investerar i Kivras nyetablerade joint venture-bolag i Finland.

Digitalisering av tjänster är en viktig del i att skapa en enkel och smidig kundresa. Genom att investera i Kivra Oy ser Resurs en möjlighet att vara delaktiga i att driva digitaliseringen även på den finska marknaden.

- När vi fick erbjudande om att investera i Kivra Oy, valde vi att göra detta för att vi tror på Kivras affärsidé och den utveckling av digitala tjänster som de driver. Vi ser positivt på att investera i den här typen av bolag som stärker vårt affärsmässiga erbjudande, samtidigt som vi kan vara med och driva digitaliseringen på en ny marknad, säger Erik Frick, COO Resurs Bank.

Utöver att digitala tjänster ger en smidig kundupplevelse har de också en positiv påverkan ur ett miljö- och hållbarhetsperspektiv. I takt med att de digitala utskicken ökar kan pappersförbrukningen i samhället minska vilket bidrar till en hållbar framtid.

- För oss som gör ett stort antal utskick varje månad är den digitala transformationen en viktig del i vårt långsiktiga hållbarhetsarbete, säger Erik Frick.

För mer information kontakta:
Erik Frick, COO, erik.frick@resurs.se, +46 736612123

OM RESURS BANK
Resurs är en nordisk nischbank med ledande betal- och finansieringslösningar för handeln och dess kunder. Vi hjälper företag och privatpersoner att låna, spara och betala. Med över 40 års erfarenhet av handel, gör vi det snabbt, enkelt och tryggt att handla, både online och i butik. Vi sätter kundupplevelsen i fokus och arbetar för att få det roliga att hända och det svåra att kännas enklare. Idag har vi cirka 5,9 miljoner privatkunder och över 700 anställda i Norden.

Dokument och länkar