Resurs Bank lanserar digital plånbok för enklare kortbetalningar

Tillsammans med MasterCard lanserar Resurs Bank nu den digitala plånboken MasterPass. Med MasterPass kan konsumenter lägga in traditionella kort och adresser i en digital plånbok. Därmed blir betalningar enklare och säkrare från alla uppkopplade enheter.

Tillsammans med MasterCard lanserar Resurs Bank nu den digitala plånboken MasterPass. Med MasterPass kan konsumenter lägga in traditionella kort och adresser i en digital plånbok. Därmed blir betalningar enklare och säkrare från alla uppkopplade enheter.

Den digitala plånboken MasterPass är öppen, vilket innebär att konsumenter kan lägga in och använda alla sorters bank-, betal-, kredit- och förbetalda kort. Användarna sparar tryggt sina kort- och leveransadressuppgifter i den digitala plånboken och behöver inte lägga in dessa vid varje enskilt köp. MasterPass är i Sverige kopplat till Mobilt BankID, en snabb och säker identifieringsmetod.

MasterPass är en genväg för kortbetalningar. Genom att man slipper lägga in alla siffror och kortuppgifter varje gång får kunderna en rakare väg till köpet. Vår MasterPass-plånbok kommer också att vara öppen för alla, oavsett vilken svensk bank de är kund hos, och vi tror att människor som uppskattar enkelhet och säkerhet kommer att se stora fördelar med MasterPass. För våra många samarbetspartners innebär lanseringen möjlighet till ökad konvertering och visar att Resurs Bank ligger långt fram i utvecklingen av digitala betaltjänster, säger Joakim Wallin, Head of Cards på Resurs Bank.

MasterPass från Resurs Bank gör det enklare att handla och betala och har alla garantier som vid en vanlig kortbetalning. Tjänsten är utvecklad i samarbete med Payair och erbjuder, utöver MasterPass alla fördelar, även möjligheten att visa kortdesign, saldo och köputrymme på inlagda kort från någon av Resurs Banks många detaljhandelspartners.

Betalning med MasterPass är tillgänglig i 25 länder och accepteras hos över 250 000 säljföretag världen över. Konsumenter kan registrera sig för den digitala plånboken via www.masterpass.com eller på Resurs Banks hemsida www.resursbank.se/masterpass.

– Det är mycket glädjande att Resurs Bank erbjuder svenska konsumenter MasterPass. Att tillhandahålla en enkel, snabb och säker betalningsupplevelse är viktigt för dagens e-handlare. Med MasterCards globala digitala plånbok kan konsumenter handla på nätet med endast några få klick vilket innebär fler genomförda köp och nöjdare kunder, säger Mats Taraldsson, affärsutvecklingschef på MasterCard Norden och Baltikum.

Mer information:
Joakim Wallin, Head of Cards, Resurs Bank, tel. 0736-44 33 56, joakim.wallin@resurs.se
Lotta Blond, presskontakt Resurs Bank, tel. 0722-52 33 10, lotta.blond@resurs.se