Resurs Bank och skönhetsföretaget Yves Rocher samarbetar för att plantera träd

Resurs Bank och Yves Rocher har inlett ett samarbete med målsättningen att plantera 2,5 miljoner träd till och med 2014. Centralt för samarbetet är Resurs Banks betal- och kreditkort Supreme Card Green. Ett kort som bekostar planteringen av ett träd, varje gång kunderna använder ko

Resurs Bank och Yves Rocher har inlett ett samarbete med målsättningen att plantera 2,5 miljoner träd till och med 2014. Centralt för samarbetet är Resurs Banks betal- och kreditkort Supreme Card Green. Ett kort som bekostar planteringen av ett träd, varje gång kunderna använder kortet.

Trädplanteringen genomförs i samarbete med Yves Rocher som är Corporate Partner till det FN-initierade miljöprojektet Plant for the Planet. Globalt är målsättningen att plantera en miljard träd. Samarbetet mellan Resurs Bank och Yves Rocher ska bidra med 2,5 miljoner träd.

–       Varje gång kunderna använder sitt kort planteras ett spirande skott som får ett nytt träd att växa upp. Så enkelt är det att skapa en grönare värld. Tillsammans inleder vi nu en resa med målet att få svenska konsumenter att förstå att det går att kombinera daglig konsumtion med miljöambitioner som gör skillnad, säger Patrik Hankers, Privatmarknadschef Resurs Bank.

För skönhetsföretaget Yves Rocher är samarbetet ett led i företagets miljöengagemang världen över. Via stiftelsen Fondation Yves Rocher planerar Yves Rocher i Norden att bidra med sammanlagt 5 miljoner träd till den globala målsättningen på 1 miljard träd inom Plant For the Planet. Resurs Bank blir den enskilt viktigaste, externa samarbetspartnern för att lyckas med Yves Rochers nordiska målsättning.

-        Alla kan göra något för miljön och vårt samarbete bevisar att det dessutom är enkelt. Eftersom Yves Rocher lever av det naturen ger, vill vi ge tillbaka till naturen och satsar helhjärtat på trädprojektet. Vi är glada över att ha hittat en trovärdig samarbetspartner i Resurs Bank och tycker det ska bli mycket spännande att tillsammans vinna kundernas intresse för Supreme Card Green, säger Annelie Johansson, VD Yves Rocher.

Pressbild Supreme Card Green

http://www.mynewsdesk.com/se/pressroom/resurs-bank/image/view/supreme-card-green-113578

Mer information om trädprojektet

http://www.unep.org/billiontreecampaign/

För mer information, kontakta:

Patrik Hankers, Privatmarknadschef Resurs Bank

Tel: 0736–61 20 52  patrik.hankers@resurs.se

Olof Engvall, presschef Resurs Bank

Tel: 0736-61 20 43. E-post: olof.engvall@resurs.se