Resurs Bank förlänger sin ABS-finansiering – ett bevis på styrka och förtroende

I linje med Resurs strategi om en långsiktigt diversifierad finansiering har Resurs Bank förlängt sin existerande ABS-finansiering. Finansieringsramen är på 2 miljarder kronor och genomförs tillsammans med JP Morgan Chase Bank.

Resurs Bank har den 19 november 2020 undertecknat avtal om förlängning av befintlig ABS-finansiering. Det är en värdepapperisering av privatlån, en form av strukturerad finansiering som även kallas Asset Backed Securities (ABS). Förlängningen innebär att en ny revolverande period om 18 månader inleds. Finansieringen sker med JP Morgan Chase Bank.

- Att ingå finansieringsavtal av denna typ, särskilt i oroliga tider, visar på mycket god kvalité i våra underliggande tillgångar samt är ett bevis på det förtroende som finns för Resurs Bank såväl på den nordiska som den internationella bankmarknaden. Vi är mycket stolta över att fortsätta vårt samarbete med JP Morgan säger Jonas Olin, CFO, Resurs.

Mer information:
Jonas Olin, CFO & Head of IR, jonas.olin@resurs.se, +46 766 98 41 76
Sofie Tarring Lindell, IR-Officer, sofie.tarringlindell@resurs.se, +46 73 644 33 95

Om Resurs:
Resurs är en nordisk nischbank med ledande betal- och finansieringslösningar för handeln och dess kunder. Vi hjälper företag och privatpersoner att låna, spara och betala. Med över 40 års erfarenhet av handel, gör vi det snabbt, enkelt och tryggt att handla, både online och i butik. Vi sätter kundupplevelsen i fokus och arbetar för att få det roliga att hända och det svåra att kännas enklare. Idag har vi en kundbas på cirka 6 miljoner privatkunder.