Resurs Bank åter sponsor för Helsingborg Marathon

Den 3 september i år genomförs det 42 195 meter långa loppet i Helsingborg som maraton eller stafett. Resurs Bank är en aktiv sponsor av idrott och föreningsliv och stödjer nu Helsingborg Marathon för tredje året i rad.

Resurs Bank har en stark förankring i Helsingborg och ser det som angeläget att bidra till regionens attraktion vid spännande event som dessutom har en profil som stämmer väl överens med bankens ambition att främja idrott och folkhälsa.

-Sponsorer som Resurs Bank är av stor betydelse. Utan sponsorstöd hade det närmast varit omöjligt att bygga ett så stort arrangemang. Vi är stolta över att ha med Resurs Bank som en huvudsponsor som dessutom har tillfört både erfarenhet och engagemang, säger Simon Wikstrand, en av initiativtagarna för Helsingborg Marathon.

När Helsingborg Marathon 2016 genomförs för tredje gången har det blivit ett av Nordens största maratonlopp. Starten för de runt 2800 löparna går utanför Dunkers kulturhus i Helsingborg och målgången är vid Gröningen.

Redan vid första upplagan av Helsingborg Marathon som arrangerades 2014 var Resurs Bank huvudsponsor och bidrog såväl ekonomiskt som med rådgivning och nätverksstöd.