Kampen mot bröstcancer går vidare – med Resurs Banks bidrag på en miljon

Torsdagen den 3 mars lämnade Resurs Bank över en check på 1 000 000 kr till Cancerfondens Rosa Bandet Kampanj och generalsekreterare Ursula Tengelin. Som huvudpartner till Rosa Bandet-kampanjen och med bankens unika betalkort Supreme Card Woman blir det möjligt att varje dag, hela året stötta kampen mot bröstcancer, eftersom varje köp på kortet genererar pengar till Rosa Bandet.

Ursula Tengelin, generalsekreterare Cancerfonden och Dunia Olanderson, Resurs Bank

 - En härlig och stark känsla. Det är nog det enklaste sättet att beskriva hur det kändes i magen när jag fick lämna över Resurs Banks bidrag till Cancerfondens generalsekreterare Ursula Tengelin. (Berättar Dunia Olanderson til höger i bild).

Den stora checken reste på morgonen upp till Stockholm från Helsingborg och under ett  arbetsmöte hos Cancerfonden fick vi tid att lämna över checken till Ursula som själv var tagen av stunden.

- Det är verkligen inte varje dag som Rosa Bandet-Kampanjen får 1 000 000 i bidrag och jag gläds verkligen över hur samarbetet med Resurs Bank utvecklats under de tre senaste åren, berättade Ursula.

Från att allt startade med lanseringen av Supreme Card Woman 2007, tätt knutet till Rosa Bandet i och med partnerskap…till att idag vara en av fondens absolut största bidragsgivare. När samarbetet tätnar med Cancerfonden är ambition att fler svenska kvinnor (och män) ska få upp ögonen för hur otroligt enkelt det är att stötta kampen mot cancer genom att använda det unika kortet, Supreme Card Woman.

- Vi vill gärna se att fler svenskar använder vårt unika kort…nämligen ett kort som förenar nytta, nöje och välgörenhet i ett och samma kort. MEN det handlar förstås inte bara om oss och vårt kort. Det handlar om vår stolthet över att som företag kunna bidra och göra skillnad i kampen mot bröstcancer, en fasa som drabbar många fler än vi vågar tro i Sverige. Trösterikt är att vårt bidrag verkligen hjälper. Fler och fler kvinnor vinner kampen mot cancern och vill att de ska bli ännu fler i framtiden. Det driver oss som medarbetare att kämpa för konceptets framgång, säger Dunia Olanderson, ansvarig Supreme Card Woman på Resurs Bank.

I oktober är det dags för rosa månad och storsatsning med Rosa Bandet igen…MEN med Supreme Card Woman kan du bidra varje dag, 365 dagar om året till en fråga som aldrig vilar.

Avslutningsvis – ett stort tack till alla våra användare av vårt rosa kort. Det är ni som i vardagen Handlar med omtanke! Dunia Olanderson - ansvarig Supreme Card Woman

För mer information, kontakta:

Olof Engvall, presschef Resurs Bank

Tel: 0736-61 20 43. olof.engvall@resurs.se

För fler nyheter från Resurs Bank www.resurs.se/press