Finland nästa för Loyo Pay – appen för mobila betalningar i butiker och på nätet

Nu lanserar Resurs Bank Loyo Pay, appen för mobila betalningar, i Finland. Med satsningen möter Resurs Bank en snabbt växande marknad för mobila betalningar i Finland, både vad gäller konsumentintresse och teknisk anpassning i butiker. 

Den tekniska utvecklingen inom betallösningar går fort och Resurs Bank har med Loyo Pay tagit en frontposition inom mobila betaltjänster. Undersökningar visar att endast 25 procent av finländarna föredrar kontanter som betalningsmedel. 51 procent av finländarna tror att Finland gradvis kommer att bli helt kontantlöst.

Genom lanseringen av Loyo Pay i Finland ökar Resurs Bank kundnyttan ytterligare för sina finska kunder som nu får en digital betaltjänst som gör det enkelt och smidigt att handla i alla kanaler; vid e-handel, i appar och i fysiska butiker samtidigt som avancerade säkerhetsmetoder erbjuder trygga och säkra köp. Den uppskattade appen har sedan tidigare lanserats i Sverige och Norge.

För att använda Loyo Pay krävs en Androidtelefon samt ett Mastercard-kort utgivet av Resurs Bank, t.ex. Supreme Card. Loyo Pay laddas ner från Google Play. För närvarande kan tjänsten inte användas med iPhone, då Apple valt att spärra NFC-tekniken.

Källor: MasterCard. Tutkimuksen toteutti YouGov Finland. Kysely toteutettiin kesäkuussa 2016, ja siihen osallistui 1008 suomalaista vastaajaa, MasterCard Data Warehouse.


Om Resurs Bank

Resurs grundades 1977 och är en av Nordens snabbast växande nischbanker. Under 1980-talet uppfann vi det framgångsrika säljfinanskonceptet ”räntefritt” och i dag är vi en av Nordens ledande banker inom retail finance, med över 5 miljoner privatkunder i Norden. Från basen inom retail finance har produkterbjudandet utvecklats till att också innefatta sparkonton, privatlån och kreditkort. De senare erbjuds bl a genom det egna Supreme Card med cirka 150 000 kort i Norden. Resurs Bank ägs av moderbolaget Resurs Holding och är en del av Resurs Holding-koncernen. Under 2015 förvärvade Resurs Bank dotterbolaget yA Bank.