Resurs Bank tar plats i HETCH – Helsingborgs nya tech-hub för ökad innovation och tillväxt

Resurs Bank är ett av de första bolagen som engagerar sig i HETCH (Helsingborg Tech), en ny tech-hub med fokus på att växa och utveckla techbolag. Samarbetet med HETCH ger Resurs tillfälle att driva egna utvecklings- och innovationsprojekt i en unik och dynamisk miljö, som även kan leda till framtida samarbeten och möjliga investeringar.

Resurs fortsätter att etablera strategiska samarbeten och engagera sig i projekt som bidrar till att driva på utvecklingen av innovativa betal- och finansieringslösningar. Genom att ta en aktiv roll i etableringen av Hetch ser Resurs en möjlighet att ytterligare öka takten för att ta fram konkurrenskraftiga erbjudanden som möter dagens konsumtionstrender och marknadens behov.

-  Vi är glada att HETCH etablerar sig i Helsingborg, där vi också har vårt huvudkontor. Hela tanken med HETCH verksamhet är mycket tilltalande och vi ser särskilt fram emot att driva projekt i den del av konceptet som kallas Studio, där vi kan utmana oss själva att bli ännu vassare på utveckling och innovation. Vi och våra partners verkar i branscher där tech-utvecklingen går framåt i snabb takt. Det sätter stora krav på oss att hålla ett högt tempo i vårt innovations- och utvecklingsarbete och här ser vi HETCH som ett spännande komplement till vår dagliga verksamhet, säger Erik Frick, COO på Resurs Bank.

HETCH kommer fokusera på utveckling av techbolag och erbjuder tre koncept; Inkubator - där man stöttar bolag att ta steget från idé till att skapa ett bolag med tillväxt, Accelerator – där redan befintliga bolag får hjälp att växa via ett program och Studio – som ger etablerade bolag möjlighet att skapa egna inkubatorverksamheter och driva projekt för utveckling och innovation.

-  Det känns fantastiskt bra att Resurs som tongivande bolag i Helsingborgsregionen är en av de aktörer som nu går in som strategisk partner i HETCH. Vi ser fram emot att tillsammans starta denna resa och skapa en verksamhet som kan attrahera spännande bolag både inom och utanför landets gränser, säger David Nilsson Sträng, tech-veteran och grundare av HETCH.

Med HETCH skapas en unik tech-miljö med ett ekosystem av investerare, rådgivare och partners som också bidrar till talangattraktion och kompetensutbyte. Även i denna del av konceptet vill Resurs vara en aktiv partner.

-  Med vår långa erfarenhet av att utveckla innovativa betal- och finansieringslösningar tror vi att vi kan dela med oss av insikter och erfarenheter som kan inspirera och hjälpa nya bolag att växa. Vi ser också fram emot ett kompetensutbyte med andra aktörer som för vår del kan leda till nya spännande samarbeten och utvecklingsprojekt, och kanske till och med framtida investeringar, avslutar Erik Frick.

För mer information kontakta:
Erik Frick, COO, Resurs Bank, erik.frick@resurs.se +46 736612123
David Nilsson Sträng, grundare HETCH, david@hetch.se + 46 704 23 26 56

Om HETCH
HETCH tillhandahåller ett ekosystem för ökad innovation och tillväxt. Tillsammans med etablerade bolag, snabbväxande techbolag och startups skapar vi en kreativ miljö mitt i hjärtat av Helsingborg. HETCH erbjuder, tillsammans med våra partners tillgång till accelerator, startup-community, flexibla arbetsplatser, koppling till utbildning och forskning, affärsrådgivare, investerare och ett stark supporterande nätverk. 

Dokument och länkar