Resurs Bank blir huvudsponsor till Eskilscupen och ökar sitt engagemang för ungdomsidrotten

Resurs Bank har blivit huvudsponsor till fotbollsföreningen Eskilsminne IF och ungdomsturneringen Eskilscupen. Eskilscupen är en av Sveriges tre stora ungdomsturneringar och slog 2009 rekord med 663 deltagande lag i 2 000 matcher. Med huvudsponsorskapet stöder Resurs Bank hela Eskilsminne IF. Jämte huvudsponsorskapet för Helsingborgs IF är samarbetet bankens andra stora satsning på svensk fotboll.

Resurs Bank har undertecknat ett treårsavtal som sponsor till fotbollsföreningen Eskilsminne IF och ungdomsturneringen Eskilscupen. Eskilscupen är en av Sveriges tre stora ungdomsturneringar och slog 2009 rekord med 663 deltagande lag i 2 000 matcher. Med huvudsponsorskapet stöder Resurs Bank hela Eskilsminne IF, från de riktigt unga till herrlaget som spelar i division tre. Jämte huvudsponsorskapet för Helsingborgs IF är samarbetet bankens andra stora satsning på svensk fotboll.

Resurs Bank är det första företaget som valt att bli huvudsponsor för Eskilscupen sedan cupens start 1968. Den 6-8 augusti spelas turneringen med lag från ett stort antal länder. Jämte Gothia Cup i Göteborg är Eskilscupen den mest tongivande ungdomsturneringen i Sverige. Cupen arrangeras av Eskilsminne IF som med samarbetet fått en ny huvudsponsor i Resurs Bank.

-       Resurs Bank har Norden som sin marknad, men Helsingborg är vår fasta bas. Många av våra medarbetare har fått sin fostran i Helsingborgs idrottsföreningar och vi vill bidra till att föreningslivet kan stärka bygdens ungdomar. Vi sponsrar Helsingborgs IF för att visa vårt sportsliga intresse och för att på riksplanet visa vår stolthet över detta fina fotbollslag. Nu sponsrar vi Eskilsminne IF för deras bredd och storlek, unga och äldre, flickor och pojkar, säger Kenneth Nilsson, VD på Resurs Bank.

Inför 2010 görs betydande satsningar i Eskilsminne IF såsom bygget av en helt ny konstgräsplan.

-       Att Resurs Bank som även är Helsingborgs IF huvudsponsor valt att gå in i såväl Eskilscupen och Eskilsminne IF gör oss extra stolta, säger Tommy Billquist, Klubbdirektör, Eskilsminne IF.

För att ytterligare stöda föreningens ambitioner inom ungdomsidrotten har styrelsen förstärkts och bland annat har Resurs Banks, VD Kenneth Nilsson, tagit plats i föreningens styrelse.

-      En idrottsförening drivs ofta av eldsjälar och många gånger behöver de hjälp och vägledning i strategiska val. Allt fler idrottsföreningar vänder sig till näringslivet för att söka denna hjälp och Eskilsminne är inget undantag. För att ytterligare bidra till föreningens utveckling har jag tillfrågats och accepterat en plats i styrelsen och hoppas kunna bidra till Eskilsminnes viktiga arbete, avslutar Kenneth Nilsson, VD Resurs Bank.  

Eskilscupen startades redan 1968 som ett led i föreningens 40-årsjubileum, vilket gör cupen till en av de allra äldsta i Sverige. 2009 satte turneringen nya rekord. 663 deltagande lag. På 17 skolor, hotell och vandrarhem sov mer än 400 lag över med spelare i åldrarna 10-16 år. Nästan 2 000 matcher på tre dagar på 67 gräs- eller konstgräsplaner. www.eskilscupen.nu

För mer information, kontakta:

Kenneth Nilsson, VD Resurs Bank

Tel: 042 – 38 20 00. kenneth.nilsson@resurs.se

Olof Engvall, presschef Resurs Bank

Tel: 0736 - 61 20 43. olof.engvall@resurs.se