Synoptik har glasklar fokus på delbetalning

Resurs Bank hjälper svensk detaljhandel att utvecklas och spira. Så har det varit länge nu och därför använder över 20 000 butiker i Norden räntefri delbetalning. En av dessa kedjor är Synoptik, vars VD Roland Olsson berättar mer i denna story.

Roland Olsson, VD Synoptik

Resurs Bank hjälper svensk detaljhandel att utvecklas och spira. Så har det varit länge nu och därför använder över 20 000 butiker i Norden räntefri delbetalning. En av dessa kedjor är Synoptik, vars VD Roland Olsson berättar mer i denna story.

Synoptik-kortet är namnet på kedjans uppskattade kund- och lojalitetskort. Kortet är den synliga bäraren av kedjans kundfinansiering som sedan 1997 hjälpt Synoptik växa i Sverige. För kedjans butiker är lösningen ett viktigt smörjmedel för tillväxt.

-       För våra kunder är nya glasögon en investering de inte vill kompromissa med. Därför är det mycket bra att kunna erbjuda en finansiering med rak och enkel delbetalning som innebär en låg månadskostnad. För oss blir det enklare att sälja kvalitet vilket är viktigt inte minst för kunderna, säger Roland Olsson, VD på Synoptik.

Givet samarbete som driver försäljning

Målet är att samtliga kunder i kedjans butiker ska informeras om räntefri delbetalning så tidigt i sin köpprocess som möjligt. Något som också lönar sig för Synoptik. I de butiker där säljarna arbetar aktivt med att erbjuda delbetalning är snittförsäljningen minst 30 procent högre i jämförelse med köp som görs utan delbetalning. För Roland Olsson är det helt givet att samarbeta med Resurs Bank. Och han har 15 års erfarenhet av kundfinansiering, så han vet vad som krävs av en bra partner.

-       Resurs Bank är bäst på kundfinansiering. De andra bankerna är just banker och har inte fokus på detaljhandelns vardag, därför blir de aldrig lika bra. Det är extremt viktigt för oss att samarbeta med en detaljhandelsexpert som är snabb i huvudet och i fötterna. Som snabbt kan hjälpa till och förstår att kassorna räknas varje dag. Som faktiskt drivs av att hjälpa oss att sälja mer, säger Roland.

Kampanj med tydligt fokus

För att väcka allmänhetens intresse för Synoptiks räntefria delbetalning görs en gång om året en kampanj där delbetalning är huvudbudskapet. Det är också en ingrediens i årets övriga kampanjer, samtidigt som man varje dag arbetar med att lyfta fram kundnyttan i butikerna. En udda utmaning för Synoptik är att synliggöra erbjudandet på varje separat glasögonbåge. Det är inte lätt att få plats med information på de små, små lapparna på glasögonen. Men å andra sidan. Om det är någonstans där man kan få proffsig hjälp med att se, så är det ju hos Synoptik. Och om det är något Roland uppskattar med Resurs Bank så är det en klar blick för nya möjligheter.

-       Ingenting är omöjligt när det handlar om Resurs Bank. Den inställningen gillar vi inom detaljhandeln, avslutar Roland Olsson, VD på Synoptik Sverige.