Resurs Bank blir guldsponsor åt Team Rynkeby som samlar 10 miljoner kronor till Barncancerfonden 2014

Resurs Bank går in som guldsponsor åt Team Rynkeby, ett internationellt välgörenhetscykellag som varje 
sommar cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer. Pengarna går till hjärntumörforskning och syskonstödjare. 100% av företagsdonationerna går till Barncancerfonden.19 juli 2013 gick Team Rynkeby i mål i Paris på eftermiddagenResurs Bank går in som guldsponsor åt Team Rynkeby, ett internationellt välgörenhetscykellag som varje 
sommar cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer. Pengarna går till hjärntumörforskning och syskonstödjare. 100% av företagsdonationerna går till Barncancerfonden.

Team Rynkeby arbetar aktivt med att stödja kampen mot barncancer genom att sprida budskapet och öka medvetenheten hos individer och företag via lokala insamlingar i Sverige, Danmark, Finland, Färöarna, Norge och Australien. 2014 kommer hela Team Rynkeby bestå av 1 250 cyklister och 280 medhjälpare fördelat på 28 lag.

-        Varje år insjuknar ca 300 barn och ungdomar i Sverige i cancer. Vi i Team Rynkeby lever och andas kampen mot barncancer och varje bidrag gör skillnad för de cancersjuka barnen och deras familjer. Därför är vi oerhört glada att Resurs Bank blir guldsponsor och hjälper oss att stödja Barncancerfonden, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager, Team Rynkeby Sverige.

Under året tränar deltagarna i Team Rynkeby inför att cykla 120 mil till Paris men åtar sig även att göra en insats för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Pengarna som Team Rynkeby samlar in i varje enskilt land doneras till den lokala barncancerorganisationen i det aktuella landet. I Sverige går de insamlade medlen till Barncancerfonden.-       Vi vill stödja barncancerforskningen och genom att sponsra Team Rynkeby är vi inte bara garanterade att pengarna går till rätt sak, utan även att vi stöttar en organisation som brinner för barncancerfrågan, säger Magnus Axelsson, marknadschef Resurs Bank. Läs mer om Team Rynkeby på www.team-rynkeby.seMer informationMagnus Axelsson, marknadschef Resurs Bank. Tel: 0736-44 33 16. magnus.axelsson@resurs.se