Resurs Bank cyklar med Team Rynkeby till Paris och bidrar till insamlingsrekord till Barncancerfonden

För fjärde året i rad medverkar Resurskoncernen både som guldsponsor och med cyklister i välgörenhetsprojektet Team Rynkeby. I år medverkar två medarbetare på Resurs Bank i Helsingborgslaget som den 9 juli påbörjar den 120 mil långa cyklingen till Paris, för att manifestera kampen mot barncancer. Följ Resurs Banks cyklister på Facebook dagligen 9-16 juli på resan mot Paris.

För fjärde året i rad medverkar Resurskoncernen både som guldsponsor och med cyklister i välgörenhetsprojektet Team Rynkeby. I år medverkar två medarbetare på Resurs Bank i Helsingborgslaget som den 9 juli påbörjar den 120 mil långa cyklingen till Paris, för att manifestera kampen mot barncancer. Följ Resurs Banks cyklister på Facebook dagligen 9-16 juli på resan mot Paris. Se också videointervju med bankens medverkande i detta utskick.

Efter starten i Danmark 2002 har Team Rynkeby vuxit till ett av nordens största välgörenhetsprojekt. Insamlingen går oavkortad till cancerforskning, bättre behandlingar och stöd till cancerdrabbade barn och familjer. 2015-2016 består Team Rynkeby av 1 506 cyklister och 400 funktionärer fördelade på 38 lokala lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna. I Sverige har Team Rynkeby på kort tid vuxit till den nästa största bidragsgivaren till Barncancerfonden. 9-16 juli cyklar alla medverkande till Paris för en gemensam manifestation i kampen mot barncancer. Från Resurs Bank medverkar två medarbetare i det årslånga projektet samt cyklingen till Paris. Cyklingen till Paris sker på betald arbetstid.

Vi vet att de pengar företaget skänker till projektet oavkortat går till Barncancerfonden och deras kamp för livet. Som medverkande i projektet har vi den stora glädjen att möta tusentals människor som engageras sig i vårt syfte. Min och min kollegas medverkan i projektet har betydelse för våra kollegor i hela Norden och vi får även mycket uppskattning från kunder och samarbetspartners. Nu ser vi fram emot en spännande cykling ner till Paris tillsammans med 1 504 andra cyklister, säger Lotta Blond, marknadsansvarig Resurs Bank samt lagmedlem i Team Rynkeby Helsingborg 2013 + 2016 som tillsammans med Camilla Ögren, försäljningschef Supreme Card, är med i årets Helsingborgslag.

2016 medverkar 11 svenska lag och intresset för att stödja projektet har aldrig varit större, från varken privatpersoner eller företag. För fjärde året i rad medverkar medarbetare från Resurskoncernen i det årslånga projektet som kröns av den 120 mil långa cyklingen till Paris. Den 9e juli startar cyklingen och den 16e juli går cyklisterna i mål vid Place de la Fontaine aux Lions, klockan 14.30. Cyklisternas resa genom Sverige, Danmark, Tyskland, Belgien och Frankrike kan följas timme för timme på Team Rynkebys hemsida.

Resurs Bank och Solid Försäkringar har stöttat Team Rynkeby under flera år, både som sponsorer och lika viktigt, med kollegor som arbetat hängivet i projektet. Deras stöd ger enorm energi till vår insamling till Barncancerfonden och deras långa engagemang fungerar som en förebild för andra företag, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager Team Rynkeby Sverige.

2015 samlade Team Rynkebys lag från Sverige, Danmark, Finland, Norge och Färöarna in 61,3 miljoner kronor till kampen mot barncancer. De svenska lagen samlade in 13,4 miljoner kronor från företag och privatpersoner, som oavkortat gick till Barncancerfonden i Sverige. 2016 förväntas insamlingen slå nytt rekord.

Fakta om Tour de Paris (cyklingen från Sverige till Paris)

  • 313 cyklister medverkar från 11 svenska lag.
  • Exempel etapper: LUND - TRELLEBORG 53 KM. TRAVEMÜNDE - VERDEN 198 KM. VERDEN - MÜNSTER 186 KM. MÜNSTER – ROERMOND 170 KM. ROERMOND – NAMUR 166 KM. NAMUR - LAON 181 KM. LAON - SENLIS 156 KM. SENLIS - PARIS 65 KM
  • 42 personbilar och 10 lastbilar medföljer de svenska lagen
  • 6 573 måltider serveras sammanlagt under sju dagar
  • 13 911 liter vätska medförs varav 4 637 chokladmjölk
  • 4 637 müslibars. 3 477 bananer. 75 kg Nutella