Resurs Bank tilldelas Privata Affärers utmärkelse ”Årets sparkonto”

I Privata Affärers årliga genomgång av bankernas produkter och villkor har Resurs Banks sparform KapitalPlus utsetts till 2012 års bästa sparkonto. Motiveringen lyder "Enkelhet kännetecknar tyvärr inte de flesta bankers sparkonton. Här är ett lysande undantag – med bra ränta."I Privata Affärers årliga genomgång av bankernas produkter och villkor har Resurs Banks sparform KapitalPlus utsetts till 2012 års bästa sparkonto. Motiveringen lyder "Enkelhet kännetecknar tyvärr inte de flesta bankers sparkonton. Här är ett lysande undantag – med bra ränta."


Tidningen Privata Affärers jury valde sparkontot KapitalPlus till årets sparvinnare. Ett konto som erbjuder hög ränta samtidigt som det är befriat från bindningstider eller uttagsavgifter.  För närvarande erbjuds 3,05 % i sparränta och kontot har det senaste året vunnit uppskattning hos alltfler sparkunder.


       Resurs Bank gör verkligen vad en nischbank ska göra, hitta sin nisch och göra det konsekvent. Och det är imponerande att de erbjuder en så bra ränta utan konstiga villkor, säger Per Hammarlund, Privata Affärers chefredaktör och ordförande i juryn för Årets Bank.

Det är andra gången som tidningen Privata Affärer utser Resurs Banks sparkonton som Sveriges bästa sparkonto. Första gången var 2004 då Resurs Banks Repokonto (ett konto som alltid garanterar 0,25 % högre ränta än reporäntan) fick utmärkelsen Årets konto.


       Vi har en uttalad ambition att alltid ligga topp tre när det gäller sparräntor. Det viktiga för kunderna är att det är så enkelt och tryggt som möjligt att spara pengar, oavsett om du är privatperson eller företagare.
Därför har vi inga uttagsavgifter eller krav på minsta insättning, säger Patrik Hankers, privatmarknadschef på Resurs Bank.Resurs Bank har som målsättning att erbjuda marknadens bästa sparräntor. Oavsett sparkonto får kunderna enkla och förmånliga sparanden utan avgifter. För att öppna konto besök www.resursbank.se eller ring 0771-10 11 12 för mer information.

Information om statlig insättningsgarantiKontona omfattas av den statliga insättningsgarantin enligt beslut av Riksgälden. Varje kund har rätt till ersättning för sin sammanlagda kontobehållning i banken med ett belopp som motsvarar högst 100 000 euro. Riksgälden betalar ut ersättningen inom 20 arbetsdagar från den dag banken försattes i konkurs eller Finansinspektionen beslutade att garantin ska träda in. För mer information, kontakta:Patrik Hankers, privatmarknadschef Resurs BankTel: 0736-61 20 52, patrik.hankers@resurs.seOlof Engvall, presschef Resurs BankTel: 0736-61 20 43, olof.engvall@resurs.se