Bedrägeriförsök stoppas med SMS-kvitto från Resurs Bank

Ett år efter att Resurs Bank lanserade Nordens första tjänst för SMS-kvitton i samband med kortköp har tjänsten bevisat sitt värde. Uppemot hälften av alla bedrägeriförsök mot betalkortet Supreme Card från Resurs Bank har upptäckts direkt och idag får 75 000 kunder SMS-kvittot löpande. En tjänst som nu ökar i popularitet inför julhandeln och som nu uppmärksammas av Sveriges Television.

SMS-kvittot skickas till ansluten mobiltelefon direkt efter köpet

Ett år efter att Resurs Bank lanserade Nordens första tjänst för SMS-kvitton i samband med kortköp har tjänsten bevisat sitt värde. Uppemot hälften av alla bedrägeriförsök mot betalkortet Supreme Card från Resurs Bank har upptäckts direkt och idag får 75 000 kunder SMS-kvittot löpande. En tjänst som nu ökar i popularitet inför julhandeln och som nu uppmärksammas av Sveriges Television Västnytt.

Varje gång ett köp görs på över 500 kronor skickas ett SMS till anslutet mobilnummer och kunden ser var kortet används och vilken summa som debiterats. Om kortet används olovligt, har skimmats eller kommit i orätta händer kan det direkt spärras för att stoppa fler bedrägeriförsök. En tjänst som 97 procent av Resurs Banks kunder tycker ger dem ökad trygghet.

-       Vi ser tydligt i statistiken att tjänsten minskar skadan vid bedrägeriförsök, vilket kommer våra kunder till nytta. Vi är stolta över att ha varit först ut med tjänsten och närmast förvånade över att fler aktörer inte följt efter, säger Patrik Hankers, chef privatmarknad Resurs Bank.

Resurs Banks SMS-tjänst uppmärksammades nyligen av SVT Västnytt som skildrade hur en kund kunde stoppa fler bedrägeriförsök mot sitt kort med hjälp av tjänsten. För att se klippet http://svtplay.se/v/2264241/vastnytt/sms_stoppar_stolder?sb,k103407,1,f,-1

På Svensk Handel gläds man åt satsningen som ytterligare stärker utvecklingen för betalkort.

–      SMS-kvitto är ett jättebra komplement som bidrar till att öka trygghetskänslan vid köp med kort. Det stärker konsumenten och det stärker utvecklingen av betalkort. Det är en ny lösning som jag själv har testat, säger Dick Malmlund, säkerhetschef på Svensk Handel.

Tjänsten har utvecklats av Resurs Bank tillsammans med företaget Smart Refill.

För mer information om SMS-kvittot besök www.supremecard.se.

För mer information, kontakta:

Patrik Hankers, chef Privatmarknad på Resurs Bank

Tel: 0736–61 20 52  patrik.hankers@resurs.se                                 

Olof Engvall, presschef Resurs Bank

Tel: 0736-61 20 43 olof.engvall@resurs.se

För fler nyheter från Resurs Bank www.resurs.se/press