Resurs Bank lanserar digital ansökan vid kreditköp – en fullträff för konsumenter och handlare

Med digital ansökan genomförs köpet snabbt, enkelt och säkert samtidigt som hanteringen av pappersutskrifter försvinner. 70% av kunderna valde signering med mobilt BankID direkt i butik när digital ansökan vid kreditköp testades. Nu lanseras tjänsten på bred front till alla Resurs Banks butikspartners.

Att genomföra ett kreditköp var tidigare en omfattande och tidskrävande pappersexercis för konsumenter och butiker. När Resurs Bank nu gör det möjligt för sina butikspartners att erbjuda digital ansökan, direkt i butik, underlättar det för alla parter samtidigt som risken för bedrägerier minskar.

-Detta är en lösning som är positiv på många sätt och gör hela ansökan säker och superenkel. Vid ett kreditköp öppnar kunden sitt mobila BankID, tar del av villkoren och signerar kreditavtalet direkt i sin mobil, säger Marcus Lennerhov, Product manager hos Resurs Bank.

För konsumenten finns all information om köpet under ”Mina sidor” på Resurs Banks hemsida, www.resursbank.se. Därmed blir det lätt för konsumenten att hålla ordning och få tillgång till avtal och villkor.

-Digital ansökan är en tidsbesparande och säker lösning som ligger helt i linje med dagens miljötänk. Det är en väldigt smidig lösning anpassad till kundens krav och behov, säger Jan Lindkvist, Försäljningschef på Mstore.

Digital ansökan är tillgängligt för Resurs Banks partnerbutiker i Sverige redan nu och kommer under våren även att lanseras i övriga nordiska länder. Därmed förenklas och tryggas konsumentens kreditköp i över 35 000 butiker i hela Norden.

Mer information:
Magnus Lilienström, Press relations manager Resurs Bank, 0722-510536, magnus.lilienstrom@resurs.se
Marcus Lennerhov, Product manager Resurs Bank, 0736-443350, marcus.lennerhov@resurs.se

Om Resurs Bank
Resurs Bank grundades 1977 och är idag en av Nordens ledande banker inom retail finance. Med attraktiva och smidiga lösningar i butik och på nätet för betalningar och konsumtionsfinansiering har Resurs Bank vuxit snabbt och etablerat partnerskap med fler än 1 200 butikskedjor som har sammanlagt 35 000 butiker.
Från basen inom retail finance har erbjudandet utvecklats till att också innefatta privatlån, kreditkort och sparkonton med en kundbas på cirka 5 miljoner privatkunder i Norden. Resurs Bank har sedan 2001 banktillstånd och står under Finansinspektionens tillsyn. Vid utgången av tredje kvartalet 2016 uppgick antalet anställda till cirka 720 personer och låneportföljen till cirka 20,6 miljarder kronor.